SPOOON 1-2-3

Abbahagyhatatlan

2015. március 11. - Bezzegh Éva

Egy néhánnyal ezelőtti posztban feltett taco receptjében szereplő kacsa konfitálása után visszamaradt illatos, fűszeres kacsazsír megindította a fantáziámat, és a hűtőben várakozó csicsóka sorsát meg is pecsételte. Persze nem mindenkinek áll készenlétben otthon egy fahéj-, boróka-, babér-, húsillatú és -ízű pecsenyezsír. A lenti recept elkészíthető olajjal, kókuszzsírral, egyébbel - csináltam már én is többízben mangalicazsírban, kókuszzsírban, mogyoróolajban, és úgy is kifogástalan lesz, de persze ezek az extra aromák, amit jelen esetben a konfitzsír adott át a csicsókának, azért dobtak egy nagyot az összhatáson. A végeredménynek azonnal nekiestünk, és gyakorlatilag addig ettük, amíg volt belőle.

CSICSÓKACHIPS FÜSTÖLT SAJTMÁRTOGATÓSSAL

hozzávalók

a csicsókához

4db csicsóka

500g kókuszzsír/pecsenyezsír/egyéb zsiradék

só, bors

a mártáshoz

200ml tejszín

200g füstölt scamorza

1 gerezd fokhagyma

A zsiradékot egy wokban közepes lángon felhevítem. A csicsókákat megmosom, és héjastól egy mandolin legvékonyabb állású szeletelőjén egyenesen a forró zsiradékba gyalulom. Egyszerre csak egy csicsókát, hogy ne hűtse ki a zsírt, és a chips roppanósra sülhessen – így ez a mennyiség négy adagban készül el. Az aranybarnára sült csicsókákat egy szűrőlapáttal papírkéztörlőre szedem, sózom, borsozom. Egy kisebb edényben felforralom a tejszínt, belereszelem a scamorzát, a fokhagymát, csipet sóval ízesítem, és egy habverővel homogén állagúra keverem a mártást. Forrón kínálom a chips mellé.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1818090494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása