Annyira már sikerült Benneteket megismerni az évek alatt, kedves Olvasók, hogy tudjuk Rólatok: baromira édesszájúak vagytok. Kedvelitek általában a többi receptet is, amit felteszünk, de ha édesség van, arra nagyon ráharaptok. Pláne, ha nincs vele macera. Nos, az alábbi torta elemeit sem sütni, sem különösebben főzni nem kell, ráadásul nemhogy nem ártalmas az egészségre, de kimondott vitaminbomba. A hétvégi családlátogatások és Halloween partik ideális belépője lehet.
SÜTÉS NÉLKÜLI KÓKUSZTEJES GESZTENYETORTA DIÓ-DATOLYAALAPON
hozzávalók
15dkg magozott datolya
15dkg dióbél
1ek ötfűszerkeverék (ennek hiányában a mézeskalács fűszerkeverék is tud működni kicsit eltérő ízhatással)
400ml kókusztej
400g natúr fagyasztott főtt egész gesztenye (de ér nekiállni frisset sütni)
4ek kókuszvirágcukor
2ek juharszirup
1tk vaníliaesszencia
6 lapzselatin
natúr kakaópor
jó minőségü tábla étcsokoládé
A datolyát és a diót az ötfűszerrel egy robotgépben ledarálom, majd a keveréket egy 18 centis kapcsos tortaforma aljába alaposan lenyomkodom. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A kókusztejet a gesztenyével és a kókuszcukorral felteszem közepes lángon melegedni, majd mikor a gesztenye már vajpuha, ízesítem a vaníliakivonattal, és egy turmixgépben hosszasan krémesre pürésítem, habosítom. A zselatinlapokat kifacsarom, és a még forró gesztenyemasszában csomómentesen elkeverem. A tölteléket a tortaalapra öntöm, és pár óra hűtéssel megdermesztem. Kakaóporral és a tábla csoki hátuljáról egy nagy késsel lehúzott csokiforgácsokkal díszítem.
Éva