SPOOON 1-2-3

Kaphatok még?

2015. szeptember 20. - Bezzegh Éva

Az elhadart gyerekkérdés, hogy "Kaphatok még?", persze, sosem a főételnél vagy a levesnél kerül elő, hanem minden esetben a desszertnél. "Amúgy meg igen, ha kérsz szépen."

KÓKUSZ CREME CARAMEL

hozzávalók

1 bögre + 3ek kókuszvirágcukor

1dl víz

4 tojás

600g kókusztej

1 vaníliarúd

2ek kókuszreszelék

Az egy bögre kókuszcukrot a vízzel pár perc alatt laza sziruppá forralom vigyázva, hogy oda ne égjen. A karamellt 6 kis kerámiaforma aljában elosztom, hagyom kihűlni. A kókusztejet a felhasított vaníliarúddal felteszem melegedni, de nem forralom fel. Közben a tojásokat a maradék kókuszcukorral addig keverem, amíg a cukor fel nem oldódik. Ekkor a felmelegített tejet nagyon lassú sugárban, hogy a tojás ki ne csapódjon, hozzákeverem, majd az így kapott híg krémet elosztom a megdermedt karamelleken. A formákat eztán egy magas falú tepsibe állítom, amit a poharak kétharmadásig töltök vízzel. A tepsit 160 fokra előmelegített sütőbe tolom 40-50 percre, vagy tűpróbáig. A jól lehűtött creme carameleket tálalás előtt egy-egy pillanatra forró vízbe mártom, a krémek oldalát egy késsel meglazítom, és a desszerteket tányérokra borítom. Száraz serpenyőben lepirított kókuszreszelékkel kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4318090550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása