SPOOON 1-2-3

Haltalpaló

2015. március 16. - Bezzegh Éva

Nem mondok újat azzal, hogy halat enni egészséges. Már mindenki kívülről fújja, hogy miért: tele van omega-3 zsírsavval, ami jótékony hatással van a szívműködésre és az érrendszerre, ahogy a benne található D-vitamin és szelén is elengedhetetlen a jó immunitáshoz. Mégis a viszolygás a haltól a magyar emberben általában erősebb, mint a belátás. Karácsonykor ugyan megerőszakoljuk magunkat, de az év többi részében marad a rántotthús. Pedig bizonyított tény, hogy ha heti egy-két alkalommal fogyasztunk halat, majd 40%-kal több esélyt adunk magunknak arra, hogy megússzunk egy szívbajt. A higanykérdést meg ugorjuk: annyi halat úgysem fogunk mi magyarok soha enni, hogy ezzel érdemben kelljen foglalkozunk!

JOGHURTOS MAKRÉLASALÁTA ALMÁVAL, ÉDESKÖMÉNNYEL

hozzávalók

1 egész füstölt makréla

1 alma

1 édeskömény

1 lilahagyma

1dl joghurt

1 tálca fürjtojás

1/2 citrom

A makrélát kifilézem, félreteszem, a fürjtojásokat keményre főzöm. Közben az almát, a hagymát és az édesköményt feldarabolom. A megpucolt tojásokat félbe vágom. A joghurtot elkeverem a citrommal és az édeskömény zöldjével, majd egy keverőtálban óvatosan összeforgatom a feldarabolt zöldséggel, gyümölccsel, és a hozzájuk tördelt hallal. A salátát tányérokba teszem, hagymakarikákkal és édesköméynkaporral díszítem.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8718090492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása