SPOOON 1-2-3

Lichitéboly

2015. február 04. - Bezzegh Éva

Amióta felfedeztem, hogy a Lidlben 1,000.- Ft egy kiló lichi szemben a Culinaris 9,000.-Ft/kg-s árával, azóta tonnaszám veszem. Jól lehűtve isteni gyümölcsdózis, de kiváló saláta vagy desszertalapanyag. A következőkben mindegyikre mutatok majd több megoldást.

ZÖLDSALÁTA LICHIVEL ÉS GRILLEZETT GYÖMBÉRES KIRÁLYRÁKFARKAKKAL

hozzávalók

1 zacskó rukola

1 jégsaláta

1 radicchio

1 zacskó madársaláta

1 csokor korianderzöld

2 lime

1/2+1/2dl olívaolaj

3ek rózsavíz

500g királyrák

1kk

1cm gyömbér

1/2 lime levét és lereszelt héját, elkeverek 1/2dl olívaolajjal, a sóval a és a frissen reszelt gyömbérrel. A királyrákot, ha fagyasztva veszem, felhasználás előtt hagyom kiolvadni, lecsöpögtetem, és beleforgatom a pácba. Füstölésig hevített grillserpenyőben a rákok mindkét oldalát 1-1 perc alatt meggrillezem. Idő közben a salátákat megmosom, a nagyobb leveleket összetépkedem, a lichiket félbe vágom, kimagozom, meghámozom, majd a feleket újabb félbe vágom. A salátaleveleket, a feldarabolt lichit és a száráról letépett korianderleveleleket egy keverőtálba teszem. 1/2dl olajból, 1 lime levéből és a rózsavízből öntetet készítek, azzal meglocsolom a salátát, alaposan összeforgatom, tálakba halmozom, és megkoronázom két-két rákfarokkal.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr918090484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása