A család imádja a street food-ot. Nyilván, mert van benne gegglehetőség, ízgazdagság, és ér kézzel-lábbal tolni. Na, de csavar és minőségi alapanyagok hiányában ez is tud unalomba, igénytelenségbe fordulni. Nem nálunk.
KONFITÁLT KACSATACO CHILIS AVOKÁDÓ-MANGÓ SALSÁVAL
hozzávalók
2 kacsacomb
1kg kacsazsír
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 szem borokabogyó
1 rúd fahéj
5-5 szem szegfű- és feketebors
2 babérlevél
2ek só
4db taco
1 mangó
1 nagy fej lilahagyma
1 avokádo
1 zellerszár
1 csokor korianderzöld
1 chilipaprika
1 lime
A kacsazsírt egy magasfalú edényben felolvasztom, elkeverem benne a sót, hozzáadom a hagymákat, borókabogyót, fahéjat, borsokat, babérlevélelet, végül belemerítem a kacsacombokat úgy, hogy ellepje zsír. Lefedem, és a legalacsonyabb lángon, vigyázva, hogy az ne bugyogjon, konfitálom kb. két órán át akár tűz fölött, akár sütőben 90 fokon. Nem sokkal azelőtt, hogy a kacsa elkészül, a mangót, a lilahagymát és az avokádót meghámozom, a zellerszárral, a chilivel és a korianderzölddel együtt durvára aprítom. A tacokat sütőben pár perc alatt felforrósítom. A megpuhult combokról a húst leválasztom, villával cafatokra szedem, a forró tacoba töltöm az aprított zöldségekkel és gyümölcsökkel. Lime-lével locsolom meg.
Éva