SPOOON 1-2-3

Kipattantyú

2015. február 03. - Bezzegh Éva

Anyukéméknál karácsonykor mindig nagy a sütés-főzés... mondhatni, nagyobb a kelletténél. De ez, gondolom, nem csak nálunk jellemző ez idő tájt. Idén hál' Istennek sikerült mértéket tartani, így senki nem szakadt meg az ünnepek alkalmából, és a plusz kilók sem szaladtak föl. Az egyik ebéd alkalmával anyu őzcombot sütött. Annak ellenére, h én nem kimondottan szeretem a hús mellé az édes ízeket, a vad, a kacsa és a liba édeskés íze valahogy mégis megkívánja a gyümölcskíséretet. A készen kapható cukros szétfőzött gyümölcsszószok és lekvárok nyilván szóba sem jöhetnek nálam. Télen nem sok friss gyümölcs áll rendelkezésre a variálgatáshoz. A tűzhelyen ott gőzölgött a chilis, fűszeres forralt vörösbor. Ekkor jött a gondolat: egy merőkanállal abból, egy zacskó mazsola, összerottyantva, kis utóízesítés... A végeredmény mesés lett.

FORRALT BOROS GRÁNÁTALMÁS MAZSOLAMÁRTÁS

hozzávalók

1 merőkanál forralt bor

10dkg mazsola

1/2 narancs leve

1/2 gránátalma leve

1/2cm frissen reszelt gyömbér

A hozzávalókat egy edényben összeforralom, és addig főzöm, amíg a mazsola teljesen megpuhul. Végül egy botmixerrel krémesre pürésítem a mártást. Aki rusztikusan szereti, kínálhatja ebben a formában, aki selymesebb állagra vágyik, annak érdemes átszűrnie. 

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2418090462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása