Nem írtunk. Jóideje. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindketten futunk saját magunk után. Ádám újfent turnén. Mondhatni megszoktuk. Ámde a képet színesíti a brékingnyúz, hogy t.i. mindeközben APUKA lett (...én ezzel pedig keresztmami), hisz megszületett a csodagyönyörű kislánya, Izabell. Tehát ő a Berlin-Budapest távolságokat átszelve ingázik színpad és pelenkázóasztal között. Így valóban elég nehéz blogot írni.
...Én pedig így, hogy a kisebbik gyermekemet is intézményesítettem, reális lehetőségét látom, hogy míg napközben a nagy az iskolapadot koptatja, a kicsi pedig az óvodai játszóteret, én szép lassan végre utolérjem magam az évek óta végeláthatatlannak tűnő feladataimmal. A teendők korábban nem akadályoztak a blogírásban, hisz az egyik maga a mindennapos főzés volt, de a sort megfejelte, hogy az objektívem megadta magát, darabokra hullott, és egész egyszerűen nem volt érkezésem az elmúlt időszakban utánajárni a javíttatásnak. Így mindent, amit főztem - márpedig az elveimhez híven ezt továbbra is a válzotatosságra törekedve műveltem számos új dolgot kipróbálva - jó eséllyel csak a telefonommal fotóztam, ha egyáltalán, és max az Instagrammomon landolt mondván, ezek minőségben nem felelnek meg a blog szintjének. (Tartom.)
Viszont az aktív időszakunk óta eltelt hónapokban rengeteg noszogatást kaptunk tőletek, hogy egy évekig tartó ennyire intenzív blogolás után nem hagyhatjuk ilyen sokáig magára a hűséges Olvasóinkat. Így hát ráfanyalodtam, hogy a receptjeimet átmenetileg ezekkel az esetleges képekkel illusztrálva osszam meg. Nos, tessék! Remélem, amíg nem tudom lecserélni őket jobbra, megteszi, és lelkesít Benneteket továbbra is, kedves Olvasók, a konyhai ténykedésre!
A lenti recepthez a hús egy olyan egész bárány darabolásából származik, ahol a gerincet egyben hagyták, viszont a borda nem maradt raja, hanem külön darabban került hozzám, így ezzel kellett valamit kezdenem.
ROZMARINGOS BÁRÁNYOLDALAS LILA ÉDESKRUMPLIPÜRÉVEL ÉS CITROMOS PÁROLT SPENÓTTAL
hozzávalók
a bárányhoz
1 egyben hagyott bárányoldalas
1dl olívaolaj
2ek só
1 citrom leve és reszelt héja
2ek aprított friss rozmaring
frissen őrölt bors
5 gerezd zúzott fokhagyma
a püréhez
1/2kg lila édeskrumpli
2dl kókusztej
só
frissen őrölt bors
a spenóthoz
1/2 kocka vaj
3 gerezd fokhagyma
1/2kg spenót
1tk só
frissen őrölt bors
1/2 citrom leve
A bárányt 3 napra bepácolom az olaj, a citromlé, a citromhéj, a rozmaring, a só, a bors és a fokhagyma keverékébe. A sütés napján 200 fokra előmelegített sütőbe teszem a húst 15 percre, majd visszaveszem a hőt 150 fokra, és kb. másfél óra alatt készre sütöm.
Az édeskrumplit meghámozom, és gőz fölött lefedve puhára párolom, majd sóval, borssal, kókusztejjel krémesre pürésítem.
A fokhagymát megtisztítom, és a vajon illatozásig pirítom, majd a megmosott, lecsöpögtetett spenótot beleforgatom, sózom, borsozom, és pár perc alatt megpárolom, majd a citrom levével megcsorgatom.
A bárányoldalalst feldarabolom, és a pürével valamint a spenóttal körítem.
Elég szimpla.
Éva