SPOOON 1-2-3

Vallomás

2014. december 15. - Bezzegh Éva

Nem írtunk. Jóideje. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindketten futunk saját magunk után. Ádám újfent turnén. Mondhatni megszoktuk. Ámde a képet színesíti a brékingnyúz, hogy t.i. mindeközben APUKA lett (...én ezzel pedig keresztmami), hisz megszületett a csodagyönyörű kislánya, Izabell. Tehát ő a Berlin-Budapest távolságokat átszelve ingázik színpad és pelenkázóasztal között. Így valóban elég nehéz blogot írni.

...Én pedig így, hogy a kisebbik gyermekemet is intézményesítettem, reális lehetőségét látom, hogy míg napközben a nagy az iskolapadot koptatja, a kicsi pedig az óvodai játszóteret, én szép lassan végre utolérjem magam az évek óta végeláthatatlannak tűnő feladataimmal. A teendők korábban nem akadályoztak a blogírásban, hisz az egyik maga a mindennapos főzés volt, de a sort megfejelte, hogy az objektívem megadta magát, darabokra hullott, és egész egyszerűen nem volt érkezésem az elmúlt időszakban utánajárni a javíttatásnak. Így mindent, amit főztem - márpedig az elveimhez híven ezt továbbra is a válzotatosságra törekedve műveltem számos új dolgot kipróbálva - jó eséllyel csak a telefonommal fotóztam, ha egyáltalán, és max az Instagrammomon landolt mondván, ezek minőségben nem felelnek meg a blog szintjének. (Tartom.)

Viszont az aktív időszakunk óta eltelt hónapokban rengeteg noszogatást kaptunk tőletek, hogy egy évekig tartó ennyire intenzív blogolás után nem hagyhatjuk ilyen sokáig magára a hűséges Olvasóinkat. Így hát ráfanyalodtam, hogy a receptjeimet átmenetileg ezekkel az esetleges képekkel illusztrálva osszam meg. Nos, tessék! Remélem, amíg nem tudom lecserélni őket jobbra, megteszi, és lelkesít Benneteket továbbra is, kedves Olvasók, a konyhai ténykedésre!

A lenti recepthez a hús egy olyan egész bárány darabolásából származik, ahol a gerincet egyben hagyták, viszont a borda nem maradt raja, hanem külön darabban került hozzám, így ezzel kellett valamit kezdenem.

ROZMARINGOS BÁRÁNYOLDALAS LILA ÉDESKRUMPLIPÜRÉVEL ÉS CITROMOS PÁROLT SPENÓTTAL

hozzávalók

a bárányhoz

1 egyben hagyott bárányoldalas

1dl olívaolaj

2ek

1 citrom leve és reszelt héja

2ek aprított friss rozmaring 

frissen őrölt bors

5 gerezd zúzott fokhagyma

a püréhez

1/2kg lila édeskrumpli

2dl kókusztej

frissen őrölt bors

a spenóthoz

1/2 kocka vaj

3 gerezd fokhagyma

1/2kg spenót

1tk

frissen őrölt bors

1/2 citrom leve

A bárányt 3 napra bepácolom az olaj, a citromlé, a citromhéj, a rozmaring, a só, a bors és a fokhagyma keverékébe. A sütés napján 200 fokra előmelegített sütőbe teszem a húst 15 percre, majd visszaveszem a hőt 150 fokra, és kb. másfél óra alatt készre sütöm.

Az édeskrumplit meghámozom, és gőz fölött lefedve puhára párolom, majd sóval, borssal, kókusztejjel krémesre pürésítem.

A fokhagymát megtisztítom, és a vajon illatozásig pirítom, majd a megmosott, lecsöpögtetett spenótot beleforgatom, sózom, borsozom, és pár perc alatt megpárolom, majd a citrom levével megcsorgatom.

A bárányoldalalst feldarabolom, és a pürével valamint a spenóttal körítem.

Elég szimpla.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9918090444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása