SPOOON 1-2-3

Régi-új

2014. december 15. - Bezzegh Éva

Itt a kolbászgyártás és disznótorosok időszaka. A sültkolbászhoz édesanyám rendszerint klasszikus burgonyás kelkáposztafőzeléket csinál. Nekem mára a kelkáposzta kókusztejjel gyömbéresen a világbajnok, egyéb iránt meg burgonyát nem eszem. Viszont kipattant a fejemből, hogy a hagymányos főzelék vezérízét képező köménymag milyen remekül passzol a póréhagymához is, illetve hogy a füstöt aromájú csicsóka mind állagában, mind pedig ízében hibátlan alternatívája lenne a krumplinak, így létrejöhetne egy sokkal kímélőbb, de legalább olyan finom, a másikra hajazó, új, nagyszerű főzelék. Az eredmény minden elképzelésemet felülmúlta!

PÓRÉHAGYMA-CSICSÓKA FŐZELÉK (DISZNÓTOROS FELTÉTTEL)

hozzávalók

1 kocka vaj

2 nagy póréhagyma

1kg csicsóka

2 gerezd fokhagyma

2ek egész köménymag

10dkg füstöltsajt

frissen őrölt bors

A póréhagymát és a fokhagymát megtisztítom, feldarabolom, és a vajon felteszem fedő alatt párolódni. Közben a csicsókát meghámozom, kisebb kockákra vágom, és a hagymához adom. Az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, ízlés szerint sózom, borsozom, és hozzáadom a köményt. Fedő alatt rotyogtatom a főzeléket, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd az edény tartalmának a felét lepürésítem. Belereszelem a sajtot, elkeverem, igény szerint igazítom az ízeket sóval és borssal, és tálalom a vágyott feltéttel. Nekem ez most a disznótoros volt.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2518090442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása