SPOOON 1-2-3

Chowder

2014. december 15. - Bezzegh Éva

A chowder tulajdonképpen egy tartalmas halas leves. Tehát nem egy halleves, hanem egy gazdag, zöldséges, halas egytálétel. Szeretek ilyeneket készíteni a sietős hétköznapokon, mert amellett, hogy rendkívül finomak, számos jótékony hozzávaló van bennük, ami révén sok hasznos kalóriát, vitamint beküldök a szervezetbe egy füst alatt. Arról nem is beszélve, hogy milyen gyorsan megvan, és minimális mosogatnivaló marad utána.

JOGHURTOS KAPROS SAVANYÚ ÉDESKÖMÉNYLEVES BUSAFILÉVEL, LIME-MAL

hozzávalók

1 vöröshagyma

1 édesköménygumó és a zöldje

5 gerezd fokhagyma

1.5l zöldségalaplé (bio leveskockából)

1/2kg busafilé

2dl joghurt

1 csokor friss kapor

1 lime leve

és frissen őrölt bors

A zöldségalaplevet közepes lángon felteszem a megtisztított, vékonyra szelt édesköménnyel, hagymával és fokhagymával. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beleteszem a csíkokra vágott busafilét, elzárom a gázt, és hagyom, hogy a hal a forró levesben megfőjön. Végül az aprított édesköményzölddel és kaporral, a joghurttal és a lime levével befejezem a levest. Sóval és borssal igazítok az ízeken igény szerint.

HIdegen és melegen egyaránt finom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4218090450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása