A chowder tulajdonképpen egy tartalmas halas leves. Tehát nem egy halleves, hanem egy gazdag, zöldséges, halas egytálétel. Szeretek ilyeneket készíteni a sietős hétköznapokon, mert amellett, hogy rendkívül finomak, számos jótékony hozzávaló van bennük, ami révén sok hasznos kalóriát, vitamint beküldök a szervezetbe egy füst alatt. Arról nem is beszélve, hogy milyen gyorsan megvan, és minimális mosogatnivaló marad utána.
JOGHURTOS KAPROS SAVANYÚ ÉDESKÖMÉNYLEVES BUSAFILÉVEL, LIME-MAL
hozzávalók
1 vöröshagyma
1 édesköménygumó és a zöldje
5 gerezd fokhagyma
1.5l zöldségalaplé (bio leveskockából)
1/2kg busafilé
2dl joghurt
1 csokor friss kapor
1 lime leve
só és frissen őrölt bors
A zöldségalaplevet közepes lángon felteszem a megtisztított, vékonyra szelt édesköménnyel, hagymával és fokhagymával. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beleteszem a csíkokra vágott busafilét, elzárom a gázt, és hagyom, hogy a hal a forró levesben megfőjön. Végül az aprított édesköményzölddel és kaporral, a joghurttal és a lime levével befejezem a levest. Sóval és borssal igazítok az ízeken igény szerint.
HIdegen és melegen egyaránt finom.
Éva