SPOOON 1-2-3

Spontán szerveződés

2014. október 03. - Bezzegh Éva

Egy tegnapi hirtelen felvetés nyomán úgy tűnik, ma megalakulunk, és a Konyhafőnök utolsó adását, a döntőt néhányan, akiknek volt szerencséje ebben a remek kalandban részt venni, együtt nézzük. Nálam. Többek között ezzel várom Rozinát, Titát, Tamást, Attilát és Fecit.

ÉDESKRUMPLI GUACAMOLE

Igen, eredendően a guacamole avokádóból készül. De ha egyszer hummuszt is csinálhatunk másból, mint csicseriborsó (pl. csicsókából vagy vöröslencséből), akkor a guacamoléba miért ne vihetnénk egy kis csavart?

hozzávalók

1 nagyobb édeskrumpli

1kk

2ek kókuszolaj

1/4 lime leve

1 kisebb sonkahagyma/lilahagyma

1/2 chilipaprika

1-2 koktélparadicsom

1 gerezd fokhagyma

2ek friss korianderzöld

Az édeskrumplit meghámozom, felkockázom, és gőz fölött lefedve megpárolom. Közben előkészítem a többi hozzávalót: a sonkahagymát és a fokhagymát megpucolom, apróra felkockázom, a paradicsomot és a chilit megmosom, kimagozom, szintén apró kockákra vágom, a korianderzöldet felaprítom. Amikor az édeskrumpli megpuhult, egy villával összetöröm, belekeverem a kókuszolajat és az összes többi hozzávalót. Tortilla chipsszel vagy kaliforniai paprikával kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3218090426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása