Egy tegnapi hirtelen felvetés nyomán úgy tűnik, ma megalakulunk, és a Konyhafőnök utolsó adását, a döntőt néhányan, akiknek volt szerencséje ebben a remek kalandban részt venni, együtt nézzük. Nálam. Többek között ezzel várom Rozinát, Titát, Tamást, Attilát és Fecit.
ÉDESKRUMPLI GUACAMOLE
Igen, eredendően a guacamole avokádóból készül. De ha egyszer hummuszt is csinálhatunk másból, mint csicseriborsó (pl. csicsókából vagy vöröslencséből), akkor a guacamoléba miért ne vihetnénk egy kis csavart?
hozzávalók
1 nagyobb édeskrumpli
1kk só
2ek kókuszolaj
1/4 lime leve
1 kisebb sonkahagyma/lilahagyma
1/2 chilipaprika
1-2 koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
2ek friss korianderzöld
Az édeskrumplit meghámozom, felkockázom, és gőz fölött lefedve megpárolom. Közben előkészítem a többi hozzávalót: a sonkahagymát és a fokhagymát megpucolom, apróra felkockázom, a paradicsomot és a chilit megmosom, kimagozom, szintén apró kockákra vágom, a korianderzöldet felaprítom. Amikor az édeskrumpli megpuhult, egy villával összetöröm, belekeverem a kókuszolajat és az összes többi hozzávalót. Tortilla chipsszel vagy kaliforniai paprikával kínálom.
Éva