MÁLNÁS-RÓZSAVIZES KÓKUSZPANNAKOTTA PISZTÁCIÁVAL
hozzávalók
2 doboz (8dl) kókusztej
1/2 citromnád
4-5ek nyírfacukor (vagy ízlés szerint)
1 rúd vanília
10 lapzselatin
1/4 lime leve
2ek rózsavíz
1 kisebb cékla
1 marék pisztácia
20dkg málna (aktuálisan málna híján egyéb piros bogyós gyümölccsel is lehet helyettesíteni)
1ek méz
díszítéshez néhány rózsaszirom
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A kókusztejet a hosszában metszett fél citromnáddal, a vanília kikapart magjával és rúddal együtt valamint a nyírfacukorral közepes lángon forralásig hevítem, majd elzárom alatta a gázt. A cékla levét eközben gyümölcscentrifugával kipréselem. A citromnádat és a vaníliarudat kiemelem, a megpuhult, kifacsart zselatint pedig feloldom a forró kókusztejben. Annyi céklalevet öntök a kókuszos alaphoz, amennyire élénk színt szeretnék elérni a pannacottánál. Lime-lével balanszírozom az édességét, végül elkeverem benne a rózsavizet. Kis tálkákat készítek elő, amikben szétadagolom a kész masszát, majd egy maréknyit leszámítva a megmosott málnaszemeket beledobálom a tálkákba (többnyire fent fog maradni a pannacotta tetején), és néhány órára hűtőbe teszem mind.
Tálalás előtt a pisztáciát megpucolom és durvára vágom. A maradék málnát egy szűrőn alaposan átpasszírozom, és mézzel elkeverve egy kis edényben magasabb lángon szirupot készítek belőle. Egy ecset segítségével csíkokat húzok belőle a tányérokra, azokra ráfordítom a kihűlt, megdermedt pannacottákat, végül megszórom durvára aprított mandulával és rózsaszirmokkal díszítem.
...És küldöm egy stábnak szeretettel. <3
Éva