SPOOON 1-2-3

Szavak nélkül

2014. augusztus 19. - Bezzegh Éva

MÁLNÁS-RÓZSAVIZES KÓKUSZPANNAKOTTA PISZTÁCIÁVAL

hozzávalók

2 doboz (8dl) kókusztej

1/2 citromnád

4-5ek nyírfacukor (vagy ízlés szerint)

1 rúd vanília

10 lapzselatin

1/4 lime leve

2ek rózsavíz

1 kisebb cékla

1 marék pisztácia

20dkg málna (aktuálisan málna híján egyéb piros bogyós gyümölccsel is lehet helyettesíteni)

1ek méz

díszítéshez néhány rózsaszirom

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A kókusztejet a hosszában metszett fél citromnáddal, a vanília kikapart magjával és rúddal együtt valamint a nyírfacukorral közepes lángon forralásig hevítem, majd elzárom alatta a gázt. A cékla levét eközben gyümölcscentrifugával kipréselem. A citromnádat és a vaníliarudat kiemelem, a megpuhult, kifacsart zselatint pedig feloldom a forró kókusztejben. Annyi céklalevet öntök a kókuszos alaphoz, amennyire élénk színt szeretnék elérni a pannacottánál. Lime-lével balanszírozom az édességét, végül elkeverem benne a rózsavizet. Kis tálkákat készítek elő, amikben szétadagolom a kész masszát, majd egy maréknyit leszámítva a megmosott málnaszemeket beledobálom a tálkákba (többnyire fent fog maradni a pannacotta tetején), és néhány órára hűtőbe teszem mind.

Tálalás előtt a pisztáciát megpucolom és durvára vágom. A maradék málnát egy szűrőn alaposan átpasszírozom, és mézzel elkeverve egy kis edényben magasabb lángon szirupot készítek belőle. Egy ecset segítségével csíkokat húzok belőle a tányérokra, azokra ráfordítom a kihűlt, megdermedt pannacottákat, végül megszórom durvára aprított mandulával és rózsaszirmokkal díszítem.

...És küldöm egy stábnak szeretettel. <3

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6018090414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása