SPOOON 1-2-3

Pizzagyár

2014. május 05. - Bezzegh Éva

Amióta megalkottam az "áltimöt" paleo pizzaalapot, azóta hetente egyszer az asztalra kerül nálunk, mindig fergeteges sikerrel függetlenül attól, hogy milyen feltéttel kínálom. Na, ez a nem mindegy! T.i. ilyen módon sikerült a nagylányomat elmozdítani a ritka pizzaevő alkalmakkor unásig ismételt Marghareta pizzáról a tápláló, zöldséggazdag, tartalmas pizzák irányába.

Ezúttal ez sült ki belőle:

SPENÓTOS-SPÁRGÁS-FOKHAGYMÁS PALEO PIZZA SZARVASGOMBAPESZTÓVAL, FÜSTÖLT AMÚRRAL, TÜKÖRTOJÁSSAL

hozzávalók

pizzatészta a korábbi recept alapján

10dkg spenót

10 szál söldspárga

3ek szarvasgombapesztó

6 gerezd fokhagyma

10dkg füstölt amúr/busa/pisztráng/akár lazac

20dkg érlelt natúr és füstölt sajt vegyesen

3 tojás

Sütés előtt egy órával a sütőt maximumra felhevítem. A spárga fás végeit eltávolítom onnan, ahol már nem hajlik, hanem törik, majd a sípokat fedarabolom. A spentótot megmosom. A spárgát és a spenótot egymásutánban forró, majd hideg vízbe merítem, félreteszem. A kinyújtott pizzatésztát üresen beteszem a sütőbe 10 percre sülni, hogy a kész pizza szélei majd roppanjanak, idő közben lereszelem a sajtokat, és felszeletelem a fokhagymagerezdeket. 

10 perc után a pizzaalapot kiveszem, megkenem a szarvasgombapesztóval, elrendezem rajta a blansírozott spenótot, megszórom a sajttal, azon eloszom a spárgadarabokat, rátördelem a halat, meghintem a fokhagymagerezdekkel, végül ráütöm a tojásokat, és még 10 percre betolom sülni.

Forrón tálalom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2618090404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása