...Szokott felikáltani a Nagybátyám. Nos, ez tényleg az. Mind tartalmi értékét, mind anyagi oldalát tekintve, ezzel együtt megéri, mert kevesebbet is eszik belőle az ember, nagyon finom is, nem mellesleg ultra egészséges szemben a gabonalisztalapú "rokonaival".
SZÁRÍTOTT PARADICSOMOS BAZSALIKOMOS PALEO CIPÓ
hozzávalók
1 púpos ek útifűmaghéj
1dl víz
4 tojás
1ek kókuszliszt
2ek szezámliszt
5dkg tápiókaliszt
1kk só
1kk szódabikarbóna
1ek szárított bazsalikom
2ek olajban eltett szárított paradicsom
4 gerezd fokhagyma
Az útifűmaghéjat a vízben feloldom, pár perc alatt hagyom bezselésedni, majd elkeverem benne a tojást, a zúzott fokhagymát és a felcsíkozott szárított paradicsomot. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elkeverem, majd hozzádolgozom a nedves alaphoz, pár percig pihentetem. Ezalatt 180 fokon előmelegítem a sütőt, majd a sütőpapírral bélelt tepsin cipóvá formált kenyér tetejét bevagdosom, megszórom extra bazsalikommal, és 40-45 perc alatt készre sütöm.
Éva