SPOOON 1-2-3

Ennyit erről

2014. május 03. - Bezzegh Éva

Négy nap szabi? Pfffff. Persze, hogy a pihenőm kellős közepén a legkisebb kigyúr egy 39.7-es lázat a távoli Győrben, így most jön haza a galeri. Ennyit a jól megérdemelt anyák napi egyedüllétről. Ahogy meg a Mimit ismerem, estére persze már kutya baja nem lesz. Eddig még egy-két halovány orrfolyáson és egy picikori bárányhimlőn túl SOHA nem volt beteg 2 és fél év alatt. Ilyen magas lázas "valami megtámadott, pikk-pakk legyűröm" típusú immunreakcióból pedig hármat számoltunk. Pont egy-másfél napig tartott minden alkalommal a lázas állapot, amit csak mérsékeltünk, nem szüntettünk meg, így a magas hő tudta tenni a dolgát, kiirtotta a kórokozókat, és sosem tudtuk meg, mi baja lehetett. A baci kontra Mimi ütközetben minden alkalommal a gyerek került ki győztesen, méghozzá villámgyorsan. Talán pont ezeknek az étkeknek/italoknak hála, amivel folyamatosan igyekszem tuningolni az ellenállóképességét. Már nem ijedünk meg, mikor egyszer csak az egekbe szökik a hője. 

A minap rábukkantam megint egy zseniális shake-re egy oldalon. Szokás szerint egy kevés átalakítással, de muszáj volt kipróbálnom... és mivel nem vagyok receptirígy, gyorsan meg is osztom. A kicsi pont 3 pohárral húzott le belőle. Remélem, most is megteszi a hatását, és holnapra már nyoma nem lesz a bajnak.

SPENÓTOS-MENTÁS KÓKUSZSHAKE

hozzávalók

1-2 fagyasztott felkarikázott banán

2dl kókusztej

1ek méz

10 mentalevél

1 nagy marék spenót

2ek kókuszreszelék

Nekem mindig van fagyasztott banán otthon, amióta Ági barátnőmtől megtanultam a világ legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb párperces csokifagyiját. (Igény szerint megosztom azt is.) Ráadásul akkor lesz a legjobb, ha már túlérik a banán: ilyenkor nem kidobni kell, hanem meghámozni, felkarikázni, bedobozolni, és jégre tenni. Ebből a készletből vettem elő most is egy adagot, amit a többi hozzávalóval turmixgépben pár perc magas fokozaton történő turmoxilással krémes, habos itallá alakítottam. Extra kókuszreszelékkel kínáltam.

Éva 

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7018090402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása