Szeretem a szép, igényes, színvonalas, ötletgazdag dolgokat. Imádok inspiráló, tehetséges emberek környezetében lenni, pláne együtt dolgozni velük, alkotni valami esztétikusat, hasznosat, maradandót. A kreativitás az éltető erőm. Ezért fogadtam boldogan a felkérést, hogy a soron következő, tavaszi PIN magazin tartalmához a receptjeimmel járuljak hozzá. Teszem ezt nagy lelkesedéssel, reményeim szerint nem csupán a magam, de mások örömére is. A tematika: csatos üvegbe zárt maroknyi egészség sznekk formájában.
MEDVEHAGYMÁS PÁRMAI SONKÁS ROPPANÓS MANDULATALLÉR
hozzávalók
1 tojás
2ek olívaolaj
1 bögre mandulaliszt
1ek reszelt parmezán sajt
1kk só
5 szál medvehagyma
2 szelet pármai sonka
A sütőt 180 fokra állítom. A tojást és az olívaolajat alaposan elkeverem. A medvehagymát megmosom, a pármai sonkával együtt felaprítom, és a parmezánnal, sóval, mandulaliszttel elkeverem. Az olajas tojást a szárazanyagokhoz dolgozom, kézzel alaposan összegyúrom szükség szerint kevés extra mandulaliszttel, majd két sütőpapír között 2mm vastagságúra nyújtom. Egy kerek kiszúróval korongokat szaggatok a tésztából, amit sütőpaírral bélelt tepsibe teszek. A megmaradt tésztát újragyúrom, újranyújtom, újabb korongokoat szaggatok, és a többi keksz mellé rendezem. A műveletet addig folytatom, amíg a tészta el nem fogy. 15 perc alatt készre sütöm a tallérokat. Leglább egy-két órát hagyom hűlni, hogy jó roppanós legyen, ezt követően dobozba, üvegbe zárom. Pár napig eláll... ha addig egyáltalán kihúzza.
Éva
A legfrissebb lapszám a fenti és még néhány soron következő recepttel benne alább letölthető: