SPOOON 1-2-3

Bundás padlizsán

2014. április 02. - Bezzegh Éva

Kedvenc kínai éttermünkben rendszeresen bundázott padlizsánt rendelek - ez az étel ihlette az alábbi fogást. Az eredeti recept hiányábában kénytelen voltam improvizálni, de az eredmény szinte pontosan olyan lett, mint az eredeti. Kukorica-rizsliszt keveréket használtam, ez ropogósabb bundát adott, mint az éttermi változat, ráadásul gluténmentes is.

BUNDÁZOTT PADLIZSÁN

kell hozzá

egy nagy padlizsán

2 tojás

5 dkg kukoricaliszt

5 dkg rizsliszt

sütéshez olaj

a zöldségraguhoz

sárgarépa

egy darabka gyömbér

gomba (laskát használtam)

fél vöröshagyma

pár csepp szezámolaj

2-3 evőkanál szójaszósz

2-3 gerezd fokhagyma

csokor korianderzöld

pár evőkanál olaj vagy zsír

A padlizsánt vágd hasábokra és áztasd sós, meleg vízbe (ez a lépés talán kihagyható, de a padlizsán rengeteg olajat képes feszívni, ezzel a trükkel ez elkerülhető). A tojássárgáját keverd el a lisztekkel és egy kis vízzel (vagy sörrel), majd keverd hozzá a fehérjékből vert habot. Tejföl sűrűségű legyen.

A zöldségeket vágd kis kockákra vagy csíkokra. A vöröshagymát, gyömbért és fokhagymát némi zsiradékon párold puhára, majd mehet hozzá a répa és a gomba is. Pár perc alatt megpuhul, ekkor ízestísd a szezámolajjal és a szójaszósszal (vigyázz, nagyon sós). Hintsd meg az aprított korianderzölddel.

A lecsepegtetett padlizsánt forgasd a bundába, süsd ki bő, forró olajban (4-5 perc). Csepegtesd le papírtörlőn, tálald a zöldségraguval.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2718090388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása