SPOOON 1-2-3

Rejtett varázs

2014. április 01. - Bezzegh Éva

Esetenként a gyerekeket nehéz meggyőzni arról, hogy a finom mellett az egészséges szempontokat is beteljesítő ételeket egyék. Az édeskrumplit nálunk thai levesként rákkal gond nélkül felfalják, a patáta chips formájában is lecsúszik, még héjában sült változatban is elfogy, de pürésített fűszeres köretként már küzdeni kell érte, hogy beburkolják. Aztán néha van, hogy sem időm, sem energiám készíteni... majd küzdeni. Ilyenkor jönnek jól az ilyen és ehhez hasonló receptek, amiért köszönet a Delicious Obsessions blog szerzőjének. Van egy érzésem, hogy nem csak én leszek hálás érte...

CSOKIPUDING ÉDESKRUMPLIBÓL

hozzávalók

300g édesburgonya (1 nagy vagy két kisebb darab)

1ek kakaópor

1dl kókuszolaj

1tk vaníliaesszencia

2-3ek méz

csipet

Az édeskrumplit meghámozom, felkockázom, és gőz fölött lefedve egy párolórácson puhára párolom, majd hagyom kicsit kihűlni, és robotgépben az összes többi hozzávalóval együtt krémesre pürésítem. Tálakba adagolva hűtőben tartom kínálásig. Igény szerint díszítem.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2918090384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása