SPOOON 1-2-3

Rabságban

2014. április 01. - Bezzegh Éva

Amióta paleolit étrendre tértem, nyilván rengeteg a kókusztejjel készülő étel a háztartásban. Ezzel együtt vagy azért, mert számora nagyon kéz a kézben járnak, vagy azért, mert a tavaszra lemerült vitamitartalékok miatt a szervezetem úgy diktálja, egyszerűen nem tudok szabadulni a távol-keleti ízharmóniáktól, így a gyömbértől, a koriandertől, a lime-tól, a citromfűtől, stb., ami fűszerek azon túl, hogy nagyon karakteresek és finomak, tényleg őrült immunerősítőként hatnak a szervezetre. Minden, amibe belefőnek, kvázi gyógyteaként funkcionál, amellett, hogy ellenállhatatlanok. Mint ez az ötperces répafőzelék.

GYÖMBÉRES-KÓKUSZTEJES RÉPAFŐZELÉK ÚJHAGYMÁVAL ÉS KORIANDERREL

hozzávalók

4 kisebb répa

2dl kókusztej

2cm gyömbér

1tk

1tk lime-lé

2 szál újhagyma

1 marék aprított korianderzöld

igény szerint szezámolaj, bors és chilipaprika

A répkákat meghámozom, kockákra vágom, és a kókusztejjel, a reszelt gyömbérrel és a sóval együtt közepes lángon elkezdem főzni lefedve. 5 perc elteltével a répakockák felét kiemelem, félreteszem. Az edény tartalmát további 2 percig főzöm, majd elzárom alatta gázt, és az egészet botmixerrel alaposan lepürésítem. A híg főzelékalapot a tápiókaliszttel besűrűsítem, tálakba adagolom, elosztom rajtuk a maradék répakockákat, megcsorgatom a lime levével, megszórom az előzetesen felkarikázott újhagymával és az aprított korianderzölddel, végül körbecsöpögtetem a szezámolajjal... de ezt elhagyhatom. Ínyencek chilivel fokohzatják az ízélményt.

Nekünk ezúttal erre a bázisra került a minap posztolt lassan sült oldalas... merthogy közkívánatra újra megcsináltam.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr118090386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása