SPOOON 1-2-3

Vörös sarok

2014. március 10. - Bezzegh Éva

Nagyon ritkán találok vérnarancsot, cékla viszont szinte egész évben van a hűtőmben, hogy bármikor tudjak belőle egy gyors smoothie-t, salátát, egyéb köretet, esetéleg levest készíteni, ha úgy tartja kedvem. A zsákmányolt vérnaranccsal is az volt a tervem, hogy céklával házasítom. A többit pedig az itthoni készlet határozta meg.

RÓZSABORSOS VÉRNARANCS-CÉKLA CARPACCIO SZÁRÍTOTT EPERREL

hozzávalók

1 kis fej cékla

1 vérnarancs (hagyományos naranccsal is helyettesíthető)

1ek szőlőmagolaj (olívaolaj is megfelel)

1 csipet egész rózsabors

kevés krémes balzsamecet

néhány levél zöldfűszer (ez lehet kapor, bazsalikom, tárkony, koriandezöld...)

4-5 szelet szárított eper

A céklát és a narancsot meghámozom, a céklát gyaluval, a narancsot egy éles késsel hajszálvékony szeletekre vágom, és felváltva a tányérra teszem egy körben. Ezt követően a salátát körbelocsolom a szőlőmagolajjal, elrendezek rajta néhány fűszerlevelet és a szárított eperszeleteket, rámorzsolom a rózsaborsot, végül megdíszítem a krémes balzsamecettel. Aki tartalmasabbat szeretne, az adjon hozzá bártan feta sajtot. Előételnek ajánlom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4018090350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása