SPOOON 1-2-3

Hihetetlen, de igaz...

2014. március 10. - Bezzegh Éva

...hogy kókusztejjel is egy valóban finom mártás készül el egy gyors olasz tésztavacsorához.

MEDVEHAGYMÁS VARGÁNYÁS MOGYORÓS FUSSILI

hozzávalók

1ek vaj

1 csokor medvehagyma

2dl kókusztej

2ek vargányapor

1/4 szerecsendió

1tk

frissen őrölt bors

1/2 lime leve

5dkg törökmogyoró

10dkg parmezánsajt

tálaláshoz kinek-kinek hagyományos durum vagy paleo fussili

A tésztának felteszek vizet főni.

A vajat egy serpenyőben megolvasztom, a medvehagymát megmosom, vékonyan felcsíkozom, és a vajon pár perc alatt megfonnyasztom, majd hozzáöntöm a kókusztejet, és elkeverem benne a vargányaport, ami amellett, hogy remek ízt kölcsönöz a mártásnak, egyben be is sűríti. Végül sózom, borsozom, belereszelem a szerecsendiót, belefacsarom a lime levét, az egészet jól elkeverem, és elzárom alatta a gázt. 

A tésztát lobogó sós vízben fogkeményre főzöm, és lecsöpögtetve a mártáshoz forgatom, amit aztán tényérokba szedek, és befejezésképp durvára vágott mogyoróval hintem, illetve parmezánt reszelek rá.

Mmmm...

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9318090372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása