...hogy kókusztejjel is egy valóban finom mártás készül el egy gyors olasz tésztavacsorához.
MEDVEHAGYMÁS VARGÁNYÁS MOGYORÓS FUSSILI
hozzávalók
1ek vaj
1 csokor medvehagyma
2dl kókusztej
2ek vargányapor
1/4 szerecsendió
1tk só
frissen őrölt bors
1/2 lime leve
5dkg törökmogyoró
10dkg parmezánsajt
tálaláshoz kinek-kinek hagyományos durum vagy paleo fussili
A tésztának felteszek vizet főni.
A vajat egy serpenyőben megolvasztom, a medvehagymát megmosom, vékonyan felcsíkozom, és a vajon pár perc alatt megfonnyasztom, majd hozzáöntöm a kókusztejet, és elkeverem benne a vargányaport, ami amellett, hogy remek ízt kölcsönöz a mártásnak, egyben be is sűríti. Végül sózom, borsozom, belereszelem a szerecsendiót, belefacsarom a lime levét, az egészet jól elkeverem, és elzárom alatta a gázt.
A tésztát lobogó sós vízben fogkeményre főzöm, és lecsöpögtetve a mártáshoz forgatom, amit aztán tényérokba szedek, és befejezésképp durvára vágott mogyoróval hintem, illetve parmezánt reszelek rá.
Mmmm...
Éva