SPOOON 1-2-3

Charlie és a csokigyár

2014. március 10. - Bezzegh Éva

Nem láttam a filmet: sokadik nekifutásra sem sikerült végigvergődnöm magam rajta, talán mert Johnny Depp az Ollókezű Edward, a kalózos sztorija meg ki tudja még hány mesefigurája után számomra egy újabb fantasy karakterben már nem tudott megújulni... és a csokit sem szeretem. De a családom nagyon. Ezért amikor a sokadik csokis édességet csináltam sorozatban, akkor beugrott a film címe. Nem tudom, Charlie volt-e a csokigyárban a felelős gyáros, vagy csak egy kíváncsi betolakodó, mindenesetre akárhogy is volt, én most Charlie-nak érzem magam, aki belefullad a csokiáradatba legyen az gyártói vagy a fogyasztói oldal.

HÁZI ÁRTALMATLAN NUTELLA (paleo)

hozzávalók

10dkg törökmogyoró

25dkg mandulavaj

25dkg méz

5dkg 99% kakaótartalmú csokoládé

1ek vaníliaesszencia

pici

A műveletbe csak akkor érdemes belevágni, ha bivaly robotgép áll rendelkezésre otthon a feladat elvégzésére. A sorrend pedig úgy néz ki, hogy a mogyorót egy száraz serpenyőben vagy sütőben pár perc alatt megpirítom, majd kvázi krémesre ledarálom apránként kevés mandulavaj hozzáadásával segítve a folyamatot. A csokit egy gőz fölé helyezett fém edényben 1ek vízzel és szintén a mandulavajból egy kevéssel megolvasztom, majd hozzáadom a mézet valamint a maradék mandulavajat, és összedolgozom az egészet egy lágy, de sűrű krémmé. Pici vaníliaesszenciával és sóval teszem kerekké az ízeket. Csatosüvegben hűtve egy-két hétig eláll. Kenyérre, palacsintába, sütibe téve... azaz a klasszikus módokon, vagy épp nyalakodva fogyasztandó.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8318090362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása