SPOOON 1-2-3

Ebédelgetünk?

2014. február 04. - Bezzegh Éva

20 perc. 3 platni. 3 elem. 4 fő hozzávaló. ...És egy pazar ebéd itthon. Magamnak. ...Meg a bébimnek.

TEAFÜVÖN HÁZILAG FÜSTÖLT LIBAMELL CHILIS-MANGÓS SÜTŐTÖKPÜRÉVEL, LILA KRUMPLICHIPSSZEL (paleosoknak pirított törökmogyoróval)

hozzávalók

a libamellhez

1 libamell

1tk

1 marék rizs

1tk teafű

1tk szárított rozmaring

1ek nádcukor

a püréhez

200g sütőtök

1 érett mangó

1 mandarin leve

1 lime leve

1kk

1kk méz

1cm friss gyömbér

1 chilipaprika

a krumplichipshez (elhagyható)

1dl zsiradék

2 lilakrumpli

díszítéshez chiliszálak és/vagy pirított törökmogyoró

A libamellet pár, de minimum egy nappal a füstölés előtt besózom. A füstöléshez - még mindig Tomakonyha bombabiztos receptje nyomán - egy wokot kibélelek alufóliával, beleszórom a rizst, a teafüvet, a rozmaringot és a cukrot. Nagy lángon hevítem addig, amíg el nem kezd füstölögni, ekkor ráteszek egy fémrácsot, arra a libamellet. Egy másik fóliával beborítom, az alsó és a felső fóliák szélét összezárom, a wokot lefedem, a hőt visszaveszem közepesre, és 15 percig füstölöm a húst. A 15 perc végén a fedett wokot leveszem a tűzről, és a húst hagyom további 10 percet pihenni benne.

Amíg a libamell füstölődik, a tököt és a mangót meghámozom, kimagozom és feldarabolom, a krumplit megmosom, vékonyra legyalulom (paleosok a mogyorót darabolják durvára és pirítsák meg száraz serpenyőben, ahogy én a saját tálammal tettem). A tököt párolórácson pár perc alatt lefedve gőz fölött megpárolom, a krumplit bármilyen forró zsiradékban ropogósra sütöm, papírtörlőre szedve megsózom, a mangót pedig egy tálba teszem a reszelt gyömbérrel, a kimagozott chilivel, a sóval, mézzel, citrom- és mandarinlével. Amikor a tök kész, hozzáadom a fűszerezett mangóhoz, és egy botmixer segítségével lepürésítem. 

Tálaláshoz a felszeletelt libamellet a mangós tökpürére teszem. Ha paleozom, pirított, durvára vágott törtökmogyoróval hozom a ropogós hatást, ha nem, akkor mehet mellé a lila krumplichips. Chiliszálakkal díszítettem.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7818090324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása