SPOOON 1-2-3

Vendégvacsi

2014. február 03. - Bezzegh Éva

Ez az első látásra szerelem salátarecept egy vendégség alkalmával került a birtokomba. Egy csalódással végződött lakáséttermi élményt követő második nekifutás helyett kaptuk a meghívást és a fergeteges keleties halvacsorát, aminek az előételét mi, a desszertjét Ádémék szállították. A hal köreteként kínált salátával akkor sem tudtam leállni, és azóta is bármikor csinálom, egyszerűen képtelen vagyok abbahagyni, annyira jó. Nem tudom, a recept saját-e vagy valahonnan származik, mindenesetre nekem beépült bőr alá, köszönet érte, Pati! "Fake Asian Salad" címmel kaptam kézhez. Azt tudom, mitől ázsiai, azt nem, mitől hamis, de ha egyszer ez a neve...

HAMIS ÁZSIAI SALÁTA

hozzávalók

1 fej kínai kel

4 zellerszár

1 fej édeskömény

1 csokor korianderzöld

az öntethez

2ek halszósz

2ek szójaszósz (ha többéves, sokáig fermentálódott, akkor a paleoba is belefér)

2ek szezámolaj

3 lime leve

1ek méz

1 felaprított, kimagozott chilipaprika

2ek szezámmag

A kínai kelt megmosom, felnégyelem, és a torzsája eltávolítását követően srégen 1-2mm vékonyan felcsíkozom, majd egy nagy keverőtálba teszem. Az alaposan megmosott zellerszárat és édesköményt szintén hajszálvékonyra szelem, a kelhez adom a felaprított korianderzölddel együtt. Az öntetet egy külön tálban elkeverem, és csak tálaláskor forgatom össze a salátával. Száraz serpenyőben pirított szezámmaggal szórom meg. 

Mi egy thai fűszerezésű kókusztejben pácolt és sütött egész csirke mellé fogyasztottuk, ami egy következő posztban szerepel.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3318090320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása