Mikor a kisebbeik lányom rárabolt az új kreálmányra, és a kérdésére, hogy ez mi, meghallotta a választ, hogy licsilimonádé, a maga szokásos kis hangján és hanglejtésével, édesen guggolva a körülölelt kiskancsóval, szívószállal a szájában annyit mondott: "Jaaaa. Én azt hittem, kicsilimonádé." ...Végülis számára inkább annak van értelme. :D
Ami pedig az ötletet adta, az az illat, az íz és a látvány hasonlósága a licsi és a rózsa közt. Nyáron milyen szép lehet egy nagy, rusztikus faasztalon egy méretes üvegkancsóban, sok rózsaszín rószaszirommal teledobálva.
RÓZSAVIZES LICSILIMONÁDÉ
hozzávalók
5db licsi
1ek méz
1/2 citrom/lime leve
1ek rózsavíz
3-4dl hideg szénsavas ásványvíz
A licsit megmosom, meghámozom, kimagozom, és a víz kivételével az összes többi hozzávalóval együtt egy robotgépben pürésítem. Az így elkészült szirupot aztán kis kancsóba vagy poharakba töltöm, és felöntöm a vízzel. Ízlés szerint díszítem, hűtve kínálom. Lehet még citromnáddal, gyömbérrel, mentával fokozni az íz-, illat- és immunerősítő hatást, de így is igazi vitaminbomba!
Éva