SPOOON 1-2-3

Kicsilimonádé

2014. január 27. - Bezzegh Éva

Mikor a kisebbeik lányom rárabolt az új kreálmányra, és a kérdésére, hogy ez mi, meghallotta a választ, hogy licsilimonádé, a maga szokásos kis hangján és hanglejtésével, édesen guggolva a körülölelt kiskancsóval, szívószállal a szájában annyit mondott: "Jaaaa. Én azt hittem, kicsilimonádé." ...Végülis számára inkább annak van értelme. :D

Ami pedig az ötletet adta, az az illat, az íz és a látvány hasonlósága a licsi és a rózsa közt. Nyáron milyen szép lehet egy nagy, rusztikus faasztalon egy méretes  üvegkancsóban, sok rózsaszín rószaszirommal teledobálva.

RÓZSAVIZES LICSILIMONÁDÉ

hozzávalók

5db licsi

1ek méz

1/2 citrom/lime leve

1ek rózsavíz

3-4dl hideg szénsavas ásványvíz

A licsit megmosom, meghámozom, kimagozom, és a víz kivételével az összes többi hozzávalóval együtt egy robotgépben pürésítem. Az így elkészült szirupot aztán kis kancsóba vagy poharakba töltöm, és felöntöm a vízzel. Ízlés szerint díszítem, hűtve kínálom. Lehet még citromnáddal, gyömbérrel, mentával fokozni az íz-, illat- és immunerősítő hatást, de így is igazi vitaminbomba!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3018090316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása