SPOOON 1-2-3

Nélkülözés

2014. január 24. - Bezzegh Éva

Ha a nélkülözés - ami kényszerképzetet egyesek a paleo étrendhez automatikus társítanak - ezt jelenti, akkor én szívesen éhen halok naponta többször életem végéig!

LANGYOS SZEZÁMOS BROKKOLISSALÁTA FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL ÉS LÁGYTOJÁSSAL

hozzávalók

1kg brokkoli

1ek

1/2dl szezámolaj

4 tojás

1 tálca melegen füstölt makréla (kb. 25dkg)

4 szál újhagyma

4ek szezámmag

frissen őrölt bors

Párhuzamosan dolgozom két edényben: az egyikben a tojásank melegítek vizet, a másikban (ez legyen párolórácsos edény) a brokkolinak. A brokkolit megmosom, kis rózsákra bontom, és sóval gőz fölött, lefedve pár perc alatt épp, hogy puhára párolom, azonnal hideg vízzel leöblítem, hogy szép zöld maradjon. Közben a tojást is lágyra főzöm 3.5 perc alatt lobogó vízben. Amíg pedig a két edény tartalma elkészül, pont van időm szépen srégen felszeletelni a megmosott, megtisztított újhagymát.

Tálaláshoz a brokkolit tányérokba szedem, meglocsolom a szezámolajjal, ráfektetem a makréla bőrről lefejtett negyedeit egyben (ha szétesik, az sem baj), azokra egy-egy tojást teszek megvágva, hogy szépen kifolyjon a sárgája, és mintegy öntetként bevonja a brokkolit. Végül megszórom az újhagymával, a szezámmal, borsot tekerek rá, és langyosan kínálom. Brokkoli- vagy hagymacsírával díszíthetem.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9618090308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása