SPOOON 1-2-3

Brigi tiszteletére

2014. január 21. - Bezzegh Éva

Tök nyers darabolt zöldségek posztját szántam Neked, Brigi, de elszúrtam, mert ebbe a salátába a cékla sült állapotban került bele. Oooops. A többi viszont tényleg csak nyers, darabolt, vagy még az se. ;)

ROZMARINGOS-KECSKESAJTOS SÜLT CÉKLASALÁTA FÜSTÖLT PISZTRÁNGGAL ÉS ECETES LILAHAGYMÁVAL

hozzávalók

1/2kg kisebb fejű cékla

1/2dl olívaolaj

1ek vörösborecet

1tk

frissen őrölt bors

az öntethez

1/2 gránátalma leve

1/2 narancs leve

2ek balzsamkrém

1ek aprított friss rozmaring

1 doboz (10dkg) krémes kecskesajt

1dl joghurt

1/2kk

frissen őrölt bors

tálaláshoz

1 doboz madársaláta

1 tálca (10dkg) melegen füstölt pisztráng

10dkg tökmag

3ek vörösborecet

1 nagy fej lilahagyma

díszítésnek tökmagolaj

A sütőt 180 fokra állítom. A céklákat megmosom, a végeiket levágom, és héjastól, egészben egy nagy alufóliára teszem. Sózom, borsozom, megöntözöm az olajjal és az ecettel, alaposan becsomagolom, ha szükséges, még egy fóliába, hogy jól bezárjak minden aromát, és betolom a sütőbe másfél órára.

Amikor a céklák megsültek, hagyom őket kihűlni, és felkockázom őket - még mindig héjastól.

Az öntet hozzávalóit egy keverőtálban egy habverő segítségével simára dolgozom, és beleforgatom a céklát, hogy mindenütt jól bevonja. Innentől kínálhatom azonnal, vagy betehetem hűtőbe felhasználásig.

Tálalás előtt a lilahagymát vékonyan felkarikázom, egy kis tálban összeforgatom az ecettel. Amíg a hagyma pácolódik, egy-egy marék salátát megmosok, és megágyazok velük a tányérokban. Kanalazok a salátára a céklából, tördelek rá a halból, és a pácolt hagymakarikákkal koronázom. Végül kevés tökmaggal hintem meg, és körbelocsolom tökmagolajjal.

Éva


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8318090306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása