SPOOON 1-2-3

Pa-Pa-Pa

2014. január 16. - Bezzegh Éva

Parádés. Paleo. Pasta. 

Gondoltam, ha paleo, hát adok egy esélyt ezeknek a gusztán kinéző paleo száraztésztáknak, hogy megtudjam, éredemes-e velük alkalomadtán bővíteni a repertoárt, az ehetetlen kategóriába tartoznak, vagy hozzák a tökéletes illúziót. Középút nincs.

Nos, azt kell mondjam, csillagos ötös. Én elsőnek a tápióka- és szezámmaglisztből készült tojásos fussilit próbáltam. Megtévesztően ugyanaz színre, ízre, állagra. Az árát tekintve a kézműves olasz tészták szintjén mozog. És ami miatt extrán támogatom azon túl, hogy marha egészséges, finom, hibátlan alkotás, az az, hogy HAZAI KÉZMŰVES TERMÉK!!! Számos összetételben, ezáltan színben, ízben, ezen felül formában létezik. Csak ajánlani tudom. ...És nem kell vadászni, házhoz jön: http://bolthely.hu/paleoshop/lista/51502ed302b7x_Tesztak!

CITROMOS-SZARVASGOMBAPESZTÓS PALEO FUSSILI BÉBI MÁNGOLDDAL, PARMEZÁNFORGÁCCSAL ÉS MAGOKKAL

hozzávalók

1 zacskó (25dkg) paleo tészta (nem paleosok hagymányossal is elkészíthetik, természetesen)

1 üveg szarvasgombapesztó (készen kapható pl. a Sparban)

1/2dl olívaolaj

1/2 citrom leve

1 gerez fokhagyma

1 doboz bébi mángold (vagy bébispenót)

parmezánforgács

1-1ek szezám- és lenmag vegyesen

A tésztát sós lobogó vízben kifőzöm. (Nem tudom, hogy a többi típusú paleo tészta hogy viselkedik, de nekem ez gyorsabban kifőtt, mint a búzalisztből készült társai, úgyhogy tessenek vigyázni, nézni, kóstolni!!!)

A forró, leszűrt tésztát egy nagy keverőtálban összeforgatom a pesztóval, a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a friss, nyers mángoldlevelekkel, tálba szedem, parmezánt forgácsolok a tetejére és megszórom a magokkal.

Éva


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2118090300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása