Egy kihűlt, maradék lazacszték a tűzhelyen. Egy szintén maradék fél lilahagyma a pulton. Kecskesajt! Kecskesajt! Kecskesajt! Még akad a tégelyben. Kezd összeállni a kép. Mi hiányzik? Mandarin.
...És paleo ide, paleo oda, nincs az az Isten, hogy a kecskesajtról lemondok. Azt az egyet nem adom!
MANDARINOS GRILL LAZACSALÁTA KECSKESAJTTAL SPENÓTÁGYON
hozzávalók
1 grillezett lazacszték
1 mandarin
1/2 fej lilahagyma
5-6 Kk krémes kecskesajt
2ek tökmagolaj/olívaolaj
2 marék bébispenót
2ek tökmag
A lazacot ha nyers, sózom, borsozom, megsütöm serpenyőben, hagyom kihűlni (vagy nem, és akkor langyos salátát kapok végeredménynek)... én maradékból dolgoztam, tehát ezzel konkrétan nem volt dolgom, csak annyi, hogy egy villával szétkaptam. A mandarint megpucolom, gerezdekre szedem, a gerezdeket félbe vágom, egy keverőtálba teszem a darabokra szedett lazaccal. A lilahagymát felaprítom nem túl kicsire, és az előzőekhez adom. Az egészet összeforgatom, a spenóttal előágyazott tányérokra halmozom, kecsesajtkupacokkal tetézem, végül meglocsolom olíva- vagy tökmagolajjal, és megszórom tökmaggal. Én póréhagymacsírával díszítettem. A lila-narancs-zöld színharmóniája az ízharmóniát csodásan lekíséri látványban.
A kecskesajtot pedig nem, nem adom!
Éva