SPOOON 1-2-3

A kényszer csodákra képes

2014. január 07. - Bezzegh Éva

Egy kihűlt, maradék lazacszték a tűzhelyen. Egy szintén maradék fél lilahagyma a pulton. Kecskesajt! Kecskesajt! Kecskesajt! Még akad a tégelyben. Kezd összeállni a kép. Mi hiányzik? Mandarin.

...És paleo ide, paleo oda, nincs az az Isten, hogy a kecskesajtról lemondok. Azt az egyet nem adom!

MANDARINOS GRILL LAZACSALÁTA KECSKESAJTTAL SPENÓTÁGYON

hozzávalók

1 grillezett lazacszték

1 mandarin

1/2 fej lilahagyma

5-6 Kk krémes kecskesajt

2ek tökmagolaj/olívaolaj

2 marék bébispenót

2ek tökmag

A lazacot ha nyers, sózom, borsozom, megsütöm serpenyőben, hagyom kihűlni (vagy nem, és akkor langyos salátát kapok végeredménynek)... én maradékból dolgoztam, tehát ezzel konkrétan nem volt dolgom, csak annyi, hogy egy villával szétkaptam. A mandarint megpucolom, gerezdekre szedem, a gerezdeket félbe vágom, egy keverőtálba teszem a darabokra szedett lazaccal. A lilahagymát felaprítom nem túl kicsire, és az előzőekhez adom. Az egészet összeforgatom, a spenóttal előágyazott tányérokra halmozom, kecsesajtkupacokkal tetézem, végül meglocsolom olíva- vagy tökmagolajjal, és megszórom tökmaggal. Én póréhagymacsírával díszítettem. A lila-narancs-zöld színharmóniája az ízharmóniát csodásan lekíséri látványban.

A kecskesajtot pedig nem, nem adom!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8118090288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása