SPOOON 1-2-3

Hogy nekem is jó legyen

2013. december 11. - Bezzegh Éva

A kelkáposzta egy megosztó étel. Itthon többnyire három felhasználási módja van: a rakott kel, a frankfurti leves és a köményes-krumplis kelkápsztafőzelék. A hagyományos elkészítési módban egyik sem egy kimondottan egészséges, könnyű fogás... meg hát annyira nem is finom, lássuk be. Emiatt nálunk nem kerül soha az asztalra. Viszont maga a zöldség izgalmas, igenis tud ihletni, így hát a nagy csontos bőrös karaj méllé, amit római köménnyel, korianderrel fűszerezve egyben sütöttem meg, muszáj volt kitalálni valamit a hűtőben lapító szexi nagy kelkáposztára, ami nem a szokványos, amiben van valami csavar, ami más... hogy nekem is jó legyen.

GYÖMBÉRES CITROMFÜVES KÓKUSZTEJES KELKÁPOSZTAFŐZELÉK

hozzávalók

1 nagy fej kelkáposzta

1 fej vöröshagyma

3ek olívaolaj

4dl kókusztej

1ek

frissen őrölt bors

2 gerezd fokhgyma

2cm friss gyömbér

fél rúd citromfű

Az olajat egy edényben felhevítem, megdinsztelem benne a felaprított hagymát. A kelt megmosom, megfosztom a külső leveleitől, majd cikkelyekre, végül háromcentis csíkokra vágom, és a hagymához adom a kókusztejjel együtt. A gyömbért és a fokhagymát belereszelem az edénybe, a citromfüvet apróra vágva adom hozzá, sózom, borsozom, összeforgatom, és kb. 7-8 perc alatt közepes lángon készre főzöm. Fontos, hogy a káposzta zöldje élénküljön az eredeti állapothoz képest, de maguk a levelek csak annyira puhuljanak meg, hogy a színek ne essenek át a zeniten, és ne kezdjenek fakulni. A műveletsor végén a főzelék felét lepürésítem, ezzel be is sűrítem a fogást. Bármilyen passzoló ízvilágú vagy semleges sülttel remek. Akár még az ünnepi asztalon is elfér. Hidegen, melegen egyaránt ajánlom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8018090266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása