SPOOON 1-2-3

Málna dílájt

2013. július 09. - Bezzegh Éva

Rekesszámra hordom haza a biopiacról a málnát, de úgy tűnik, nem tudok belőle eleget venni. Esszük nyersen, gyümölcssalátában, reggeli müzliben, kefírshake formájában, salátaöntetben, fagyinak, limonádénak, palacsintafeltétnek elkészítve... minden formában imádjuk. A legújabb kísérletem egy tésztamentes könnyű túrótorta, ami mindösszesen 10 perc munka, néhány óra hűtés, és fogyasztható is.

MÉZES-MÁLNÁS-BAZSALIKOMOS TÚRÓTORTA

hozzávalók

600g friss túró (nem túl morzsalékos, de nem is krémes)

200g joghurt

200g krémméz

500g málna

1/4 citrom leve

1 csokor friss bazsalikom

10 lap zselatin (én tiszta sertészselatint használok, abból kell 10 lap - az egyéb zselatinok működését nem ismerem-, innen fogva ez nem vega kaja, de lehet helyettesíteni szintetikus zselatinnal igény szerint)

A zselatinlapokat hidegvízbe áztatom. A túrót és a joghurtot a bazsalikommal és a mézzel egy robotgépben elkrémesítem, felhabosítom. A málna felét egy keverőtálban villával összetöröm, és a krémmel elkeverem. A zselatinlapokról a vizet egy kevés kivételével leöntöm, és egy kis edényben addig hevítem, hogy teljesen feloldódjon, majd a málnás alaphoz dolgozom úgy, hogy teljesen elkeveredejen vele. A masszát egy 26 centis kapcsos tortaformába öntöm, és hagyom megdermedni, jól lehűlni. Tálalás előtt a maradék málnával megszórom, kevés bazsalikomlevelet tépkedek rá.

Könnyű, friss, finom, kvázi "munkanélküli", amiből felkerül a napokban egy paleol változat is.

Ehhez mit ajánlasz, Anna?

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4018090210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása