SPOOON 1-2-3

Előre dolgozom

2013. július 09. - Bezzegh Éva

Ha van idő (pl. itthoni kényszerpihenő, ami persze korántsem pihenéssel telik általában, hanem azzal, hogy az ember igyekszik utolérni magát a végeláthatatlan itthoni teendőkben - ismerős?), akkor előre elkészítek néhány fogást is a hétre. Nyáron ez különösen jól működik, hisz a hűtőből egyenesen az asztalra kerülő hűs finomságok őrült jól tudnak esni a melegben. A napokban posztolandó töksaláta után a megmaradt tökből egy jeges levest készítettem a tőlem megszokott alaplé+zöldség/gyümölcs+joghurt+fűszerek krémleves receptem alapján.

HIDEG CITROMOS-JOGHURTOS VAJTÖKKRÉMLEVES KAPROS TÖKMAGOLAJJAL

hozzávalók

1 kis kocka vaj

1 fej vöröshagyma

2 kisebb vajtök

1tk

1/2l víz

2 bio zöldségleveskocka

3 nagy gerezd fokhagyma

1dl joghurt (enélkül paleo)

1dl zabtej (elhagyható)

4ek tökmagolaj (olívaolajjal kiváltható)

1 csokor kapor

tálaláshoz extra joghurt és bors

A vajat egy edényben megolvasztom. A hagymát megpucolom, felaprítom, és a vajhoz adom, közepes lángon megpárolom. Amíg a hagyma párolódik, a tököt meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, majd az üveges hagyma után küldöm, sózom, felöntöm a felforralt vízzel, beledobom a leveskockákat, elkeverem, és fedő alatt a levest újraforrástól számítva öt perc alatt összefőzöm. A tűzről levéve belereszelem a fokhagymát (én mindig szeretem nyersen hozzáadni az ételekhez, mert az ízük is jobban kijön, és a vitamintartalmuk is megmarad), egy botmixerrel az egész levest lepürésítem, majd hozzákeverem a joghurtot, a zabtejet és a citromot, megvárom, míg kihűl, és hűtőbe teszem pár órára.

Tálaláskor a tányérokba mert levest megcsöpögtetem még joghurttal, a kaprot picire felaprítom, elkeverem az olajjal, és a keverékkel is megcsorgatom a levesadagokat. Frissen őrölt bors még jól áll neki.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3518090216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása