SPOOON 1-2-3

Ungárise szevícse

2013. július 03. - Bezzegh Éva

Olvastam egy írást nemrég "Miért a ceviche lesz Budapest új divatkajája?" címmel, amin könnyesre röhögtem magam. Az oldal hetekig nyitva volt, hogy időről időre vissza tudjak csekkolni rá, ha egy jó vinnyogásra vágyom. (Ezúton is gratulálok a szellemes cinkhez a cikk írójának.) Az olvasmányélményemet csak az fejelte meg, amikor bő egy hónapja az írást nyilván szintén ismerő Ádám egy következő találkozónkat úgy vezette fel, hogy "Ha a napirendbe belefér, ehetünk egy cevichét (:-D) utána valahol..." (Ez a mondat akkor nyer értelmet, telik meg humorral, ha valaki előtte elolvassa a fenti link alatti írást.) Hogy Te mekkora egy állat vagy, Ádám! :DDDDDDDDDDD Nincs nap, hogy ne jutna eszembe, és bárhol vagyok, felnyerítek tőle.  Ezek után el lehet gondolni, hogy amikor az Édesanyáméknál tett spontán látogatásunk alkalmával a "felkészületlen" hűtőben keresgéltem a vacsorám lehetséges hozzávalói után, és kovászos uborkát, retket, hagymát, füstölt lazacot találva az jutott eszembe, ebből milyen frankó kis ceviche-féleséget tudnék kerekíteni, mennyire rázkódtam végig potyogó könnyekkel a készítés párperces folyamatát (jó, hogy nem tartott tovább, mert a vége felé kezdtem feladni). Köszönet, Ádám, a nem tudom, még meddig tartó, bárhol, bármikor rám törő vihogós pillanatokért. Van, hogy tök hülyének néznek miattuk...

CEVICHE MAJDNEM MAGYAR MÓDRA

További ceviche recept és az étel eredetéről itt.

hozzávalók

2db kovászos uborka

3 retek

1/2 salátahagyma vagy 2 szál újhagyma

1 tálca füstölt lazac (de lehet bármilyen hazai fehér húsú nyers halból is csinálni, mint busa, amúr, ponty)

1 citrom leve

3ek olívaolaj

1 csokor friss kapor

tálaláshoz rukola illetve aki igényli, valamilyen kenyér, kréker

A ceviche hozzávalóit, amelyiknél szükséges, megtisztítom, apróra felkockázom, keverőtálba teszem. A hozzávalókat a citrom levével és az olajjal megöntözöm, a felaprított kaporral meghintem, alaposan összekeverem, és egy fél órára beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, a fogás jól lehűljön. Rokolaágyon kínálom egy tálaló gyűrű/csésze segítségével megformázva. Ilyenkor nyáron fenomenális egy étel. A savanyú, hideg, friss, ropogós falatok hihetetlen kellemes hűsítő hatással bírnak a nagy melegben, ezzel együtt könnyed fogás, nullkalóriája lévén a nem terheli meg a gyomrunkat. Arról nem is beszélve, hogy az elkészítése sem tart távol minket órákig a vízparttól, napsütéstől. Tudnak valamit ezek a peruiak.

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7918090198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása