SPOOON 1-2-3

Összehozni

2013. június 05. - Bezzegh Éva

Összehozni jó társaságot, jó ízeket midenkor egy felemlő élényt nyújt. Mostanában sikerült mindegyik. A külföldről hazalátogató, egymást nem ismerő régi magyar barátnők és külhoni férjek összeeresztése, a mediterrán és a távol-keleti konyha találkoztatása mind sikeres volt. Az alábbi "fekete-fehér" recept egy példa erre illetve arra, hogy a mi megszokott zöldségkrémleveseinket mindig lehet és érdemes elrepíteni a távol-kelet varázslatos világába.

THAI IHLETÉSŰ KÓKUSZTEJES FEHÉR SPÁRGAKRÉMLEVES FEKETEKAGYLÓVAL

hozzávalók

1ek vaj

2ek olívaolaj

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 csokor fehérspárga

2cm friss gyömbér

1 rúd thai citromfű

1/2l zöldségalaplé

4dl kókusztej

1kg feketekagyló

1 csokor korianderzöld

3-4ek halszósz (ízlés szerint több is - a sót helyettesíti)

1/2 lime leve

A hagymát felaprítom, és a felhevített olívaolaj-vaj keverékén megdinsztelem. Amíg a hagyma párolódik, megmosom, meghámozom a spárgákat, feldarabolom őket, majd a hagymához adom a felaprított citromfűvel, az alaplével és a kókusztejjel együtt. Amikor a spárga már majdnem teljesen megpuhult, belereszelem a gyömbért, a fokhagymát, ízesítem a halszósszal. Leveszem a tűzről, alaposan összepürésítem (ha maradtak benne fás részek ne adj isten, akkor leszűröm), beledobálom a megtisztított, megmosott kagylót (a nyitottak kivételével), és visszateszem a tűzre még néhány percre fedő alatt, amíg a kagylók mind ki nem nyílnak. Forrón tálalom egy csokor aprított korianderzölddel meghintve és a lime levével megcsorgatva.

Ünnepi fogásnak is beillik.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9918090178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása