Azaz bolognai tészta, csak hús helyett tonhallal. Turbó változat.
TONHALAS BOLOGNAI
kell hozzá
2 tonhalkonzerv
egy-két sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma
egy szárzeller
egy fej vöröshagyma
egy-két friss paradicsom vagy egy doboz darabolt paradicsom
egy evőkanál balzsamecet
olívaolaj
Az apróra vágott vöröshagymát párold üvegesre olívaolajon, majd add hozzá a gyufaszálasra szelt (julienne) sárgarépát és zellert (így nagyon hamar elkészül), valamint a zúzott fokhagymát. Amikor már félpuha (ez pár perc), add hozzá a tonhalat és a paradicsomhúst, sózd, borsozd, lötyintsd hozzá a balzsamecetet. Néhány perc főzés után forgasd hozzá a tésztát, reszelj rá parmezánt, kész is.
Ádám
anna ajánlása
CASTELLO DI GABBIANO TOSCANA ROSE IGT 2012
Bolognese, Olaszország - ide a toszkán vörössel! Rövid történet lenne… ha a tonhal nem lenne. Így viszont hirtelen hátraarc a vörös toszkán kedvencek végtelen listájától… azaz csak egy félfordulat: hátha van valami, ami a paradicsom savasságával harmonizál és a tonhal irányába is szimpátiát mutat.
A közelmúltban a világon végigsöprő rozédivatnak hála a legtöbb toszkán pincészet is szélesítette választékát ezzel a stílussal. A Firenzét körülölelő dombok között található Castello di Gabbiano 2008-óta készít rozét. A 2012-es évjárat 70% Sangiovese (Toszkána meghatározó szőlőfajtája) és 30% Merlot házasítása. Kirobbanóan gyümölcsös, a Sangiovese frissítő ropogós savakat és izgalmas fűszerességet ad, mely gyönyörűen passzol az olasz konyha paradicsomos szószaihoz.
Anna