SPOOON 1-2-3

Sonka híján

2013. március 28. - Bezzegh Éva

Húsvéti receptet szerettem volna készíteni, de elúsztam a sonkavásárlással, így most csirkével mutatom - tessék szíves egy nagy darab füstölt sonkát odaképzelni!

RÓMAI NARANCSOS SONKA (...ami momentán csirke) VELE SÜLT CSICSÓKÁVAL

hozzávalók

3-4db nagyobb csicsóka

1db lilahagyma

4 babérlevél

1 fej fokhagyma

1db kb. 1.5kg-s füstölt sonka... ami az én esetemben csirke volt

friss torma

a páchoz

1/2dl olívaolaj

1dl fehérbor

1 narancs leve és reszelt héja

2ek

frissen őrölt bors

1ek rómaikömény

1ek őrölt koriander

A húst 1-2 nappal sütés előtt bepácolom. Ehhez egy keverőtálba teszem az olajat, a narancs levét belefacsarom, belereszelem a héját, feloldom benne a sót, elkeverem a borssal, korianderrel, római köménnyel és borral, majd a csirkét/sonkát olyan szűk tálba/dobozba teszem, hogy a páclé pont ellepje. Lefedve felhasználásig hűtőbe teszem. 

A sütés napján egy órára beáztatom a cseréptálat. Ezt követően a csirke/sonka köretét előkészítem: falatnyi darabokra vágom a csicsókát, de nem hámozom meg, ahogy a fokhagymát sem, csak gerezdekre szedem. A lilahagymáról lehúzom a külső héját, és azt is feldarabolom. A zöldségeket összeforgatom, elrendezem a cseréptál aljában, és közé dugdosom a babérlevelet. A húst a hűtőből kiveszem, ráültetem a zöldségekre, locsolok rá a pácléből, és lefedve a hideg sütőbe teszem. 180 fokra és 2 óra időtartamra beállítom a sütőt... Ennyi

Amikor a két óra letelt, a cserépedény tetejét leemelem, a sütőt átállítom grill üzemmódra, és 10-15 perc alatt ropogósra sütöm a csirke/sonka bőrét.

Tálaláskor a tányérra a húsadagok mellé szedek a csicsókából és hagymákból, amire lehelletnyi tormát reszelek

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Éva


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1718090118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása