SPOOON 1-2-3

Biztos a Húsvét teszi

2013. március 07. - Bezzegh Éva

Mostanában sokszor kerül nálunk az asztalra tojás. Nyilván egyfelől azért, mert finom, másfelől mert egészséges, harmadrészt mert végtelen variációs lehetőséget rejt magában az elkészítése. ...És talán mert a nyakunkon a Húsvét, és tudat alatt hat a konyhai váalsztásaimra. Mindenesetre készült már nálunk tojásposzt többféle reggeli tojásajánlattal, zöldbabos frittata, hamis tojásmuffin, spenótos sült tojás, pirosas kápiás omlett,  zöldes guacamolés omlett és most egy narancssárgás répás-halas omlett. A gyerekek rajonganak érte, könnyen tudom magammal vinni napközben útra, hogy vészhelyzetben legyen kéznél a legkisebbnek a fogáravaló, egyébként meg tényleg nem tudjuk megunni.

MAJORÁNNÁS-RÉPÁS-TONHALAS OMLETT

hozzávalók

3 tojás

1 közepes répa

1 tonhalkonzerv

1 nagyobb újhagyma

1 marék friss majoránna

10dkg érett, kemény sajt

1/2tk

friss bors

Az olajat egy serpenyőben közepes lángon felhevítem. A tojást egy leverőtálba ütöm, a tonhalat lecsöpogtetem, hozzáadom a halhúst a tojáshoz. Belereszelem a répát, a sajtot, apróra vágom az újhagymát, azt is a többi után küldöm, évgül a majoránnaleveleket és a sót, borsot. A tojást a többi hozzávalóval benne felverem, a masszát elterítem a serpenyőbe, és addig sütöm közepesnél alacsonyabb lángon, amíg a széleken kezd megkötni az omlett. Ekkor alányúlok, megfordítom, felcsavarom a gázt, és további 1 percig sütöm a tojást. Az perc elteltével tányérra fordítom, felszeletelem, 6 cikkelybe, a cikkelyeket a tányérokon feltornyozom, díszítem (szívem szerint csírával és zöldségchipsszel, de most csírám nem volt, így felaptított kapribogyóval szórtam meg), kínálom. Igény szerint kenyérrel, tortillával, vagy abba tekerve. Csomagban vihető is. 

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5918090082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása