SPOOON 1-2-3

Méghogy nem szereti!

2012. december 14. - Bezzegh Éva

Lehet, hogy ez csak az én családom férfitagjaira jellemző, de ebből én szeretek általánosítani. Tényleg igaz, hogy a pasik többsége a paradicsomos olasz ételekkel szemben a tejszínes/sajtos vááltozatokat preferálja? Ez vajon ízlés kérdése, vagy a "férfiatlanul" könnyebb paradicsomos megoldásoktól való vonakodás csak egy rossz beidegződés? Nálunk ha paradicsomos tészta vagy paradicsomleves készül, a női szakasz ujjong, a férfivonalat szűk körben egyedül képviselő Apa halvány szájhúzással veszi tudomásul a hírt. Ez ezúttal sem volt másképp. Aztán jött a meglepetés: ízlett neki. Olyannyira, hogy felfalta mindenki maradékát, és a család megvacsoráztatását követően az aznap esti programomra indulván kvázi közelharcot kellett vívjak vele, hogy a Fitti barátomnak telefonon beígért saját különbejáratú porcióját megmentsem tőle. T.i. az Ő Kedves Feleségével, az én legdrágább Gerda barátnőmmel mentünk aznap meghallgatni Caramel adventi ünnepi koncertjét, amire a jegyet és a páros barátnős élményt születésnapomra kaptam Gerdától. Ezúton is köszönöm. Cserébe, Drágámdrágám, a recept, ami állítólag ízlett a Te Drágádnak. Így, ha úgy hozza a lépés, akár meg is tudod neki csinálni.

PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS RIZOTTÓ RUKOLÁVAL ÉS DIÓVAL

hozzávalók

3ek olívaolaj

1 vöröshagyma

1 zellerszár (elhgyható)

20dkg kerekszemű rizs

1/2l zöldségalaplé

1/2 kocka vaj

400g paradicsomkonzerv

4 gerezd fokhagyma

1 mozzarella

1 csokor friss bazsalikom levele

1ek balzsamecet

pici méz/nyírfacukor

5dkg parmezán + 5dkg a tálalásnál

2 marék rukola

2 marék dió

A rizottóhoz a hagymát és zellerszárat felaprítom, az olajon megdinsztelem. Beleborítom az edénybe rizst, fehéredésig pirítom folyamatos kevergetés mellett, majd merőkanalanként adagolva az alaplevet megfőzöm, mindig akkor adva hozzá a következő adagot, amikor az előzőt felszívták a rizsszemek. Amikor a rizs mármajdnem al dente, hozzáadom a paradicsomot, és ezzel főzöm fogkeményre. Ezt követően a rizottó krémességének eléréséhez hozzákeverem a vajat, a reszelt parmezánt, majd a felkockázott mozzarellát, végül a zúzott fokhagymával, a felcsíkozott bazsalikomlevelekkel, a balzsamecettel, igény szerint mézzel, sóval, borssal ízesítem. A végeredmény nagyon ízes, szaftos, krémes kell, hogy legyen. 

Tálaláskor beleforgatom a meleg rizottóba rukolaleveleket, meghintem durvára vágott dióval és parmezánforgáccsal. Kevés chili sem áll neki rosszul.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8118090016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása