Meli talán legfőbb konyhai improvizációs terepe a reggeli rántotta: úgy rémlik, még sosem készítette kétszer ugyanúgy. Legutóbb spenóttal és ricottával turbózta fel - nem kívánhattam volna jobbat vasárnap reggelire.
RÁNTOTTA SPENÓTTAL ÉS RICOTTÁVAL
kell hozzá
fejenként 2-3 tojás (lehetőleg tanyasi vagy bio)
egy doboz ricotta (kb. 20 dkg)
két marék friss spenót
egy-két szál újhagyma
5 dkg reszelt gouda sajt
A ricottát pürésítsd a spenóttal, sózd borsozd. Kevés olajon vagy zsíron, kis lángon süsd a rántottát; terüljön el a széles serpenyőben, mert nem kevergetjük, csak hajtogatjuk. Ha már csak kicsit rezgős a felszíne, kanalazz rá a ricottából és hintsd meg kis reszelt sajttal. Hatjsd be a rántotta két szélét, és hagyd még sülni egy percig.
Csúsztasd tányérra, szórd meg felkarikázott újhagymával.
Ádám