SPOOON 1-2-3

Vasárnapi reggeli

2012. november 20. - Bezzegh Éva

Meli talán legfőbb konyhai improvizációs terepe a reggeli rántotta: úgy rémlik, még sosem készítette kétszer ugyanúgy. Legutóbb spenóttal és ricottával turbózta fel - nem kívánhattam volna jobbat vasárnap reggelire.

RÁNTOTTA SPENÓTTAL ÉS RICOTTÁVAL

kell hozzá

fejenként 2-3 tojás (lehetőleg tanyasi vagy bio)

egy doboz ricotta (kb. 20 dkg)

két marék friss spenót

egy-két szál újhagyma

5 dkg reszelt gouda sajt

A ricottát pürésítsd a spenóttal, sózd borsozd. Kevés olajon vagy zsíron, kis lángon süsd a rántottát; terüljön el a széles serpenyőben, mert nem kevergetjük, csak hajtogatjuk. Ha már csak kicsit rezgős a felszíne, kanalazz rá a ricottából és hintsd meg kis reszelt sajttal. Hatjsd be a rántotta két szélét, és hagyd még sülni egy percig.

Csúsztasd tányérra, szórd meg felkarikázott újhagymával.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4318089994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása