SPOOON 1-2-3

Marokkói whiskey

2012. október 23. - Bezzegh Éva

Marokkói whiskey persze nem létezik, az iszlám vallás tiltja az alkoholfogyasztást - ezzel az elnevezéssel illetik az egyébként tényleg hasonló funkciót betöltő mentateát. Ezzel kínálják a vendéget, ez előz meg és követ minden étkezést, még koccintani is lehet vele (javítsatok ki, ha rosszul tudom). Isteni íze van. Hagyományosan cukorral készül, mert az a drágább és a nehezebben hozzáférhető - ez számít luxusnak, nem a méz.

Visszautasítani gorombaság, ám ezzel visszaélni szintén az. Egy alkalommal Agadírban a húgommal elindultunk felfedezni a környéket, persze hamar olyan területre tévedtünk, ami nem javasolt a turistáknak. Útbaigazítást nem a megfelelő embertől kértünk, mert, ha lehet, még mélyebbre vezetett a veszélyes terep bugyraiban, így egyhamar a kikötő vészjósló környékén találtuk magunkat. Önjelölt idegenvezetőnk némi mentatea ígéretével próbált becsalogatni az otthonába (?), szóvá téve, hogy ugye tudjuk, ezt nem illik visszautasítani. Határozott hátrálással és némi segítséggel sikerült kikeverednünk a helyzetből, ám a férfi követett minket, s csak pénz árán volt hajlandó leszálni rólunk.

Ettől még a mentatea baró.

MAROKKÓI MENTATEA

egy nagy csokor friss menta

egy nagy csokor citromfű (verbéna) vagy egy thai citromfű

méz vagy nádcukor ízlés szerint

A zöldfűszereket forrázd le és addig hagyd állni, míg ihatóra hűl.

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8218089958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása