SPOOON 1-2-3

Víz a szomjazónak

2012. augusztus 14. - Bezzegh Éva

Egy hónapig nem főztem. Semmit. Turnén voltam a színházzal, a Szépség és Szörnyeteget játszottuk németül, most éppen Drezdában és Mannheimben. Mindkét város fastfood kínálatát volt időm kiismerni, de a szendvics-török-vapiano helyi ízlésre szabott (azaz gyengén fűszerezett) ételein túl nem jutottam. Hiányoztak a fűszerek, azok az ízek, melyekkel gyakran operálok a konyhámban, tehát a marokkói, indiai, kínai kulinária ihlette ételek. Tegnap, amint hazaértem, az egészen szegényes otthoni tartalékokból rögvest összedobtam egy gyors wokos tésztát. Végre!

TOJÁSOS-ÖTFŰSZERES SHANGHAJI TÉSZTA

kell hozzá:

fejenként 10-12 dkg shanghaji tészta (tojással készült száraztészta, amit csak forró vízbe kell áztatni, sok helyen kapható, nem mindig így nevezik)

"illatos" gomba (szárítva vettem ezzel a címkével, nem tudom, milyen fajta, shitakével helyettesíthető)

4-5 tojás

ötfűszer keverék

zöldségalaplé (lehet bio kockából)

egy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

5 cm friss gyömbér

pár evőkanál olaj a pirításhoz

A zöldségeket készítsd elő a wokban sütéshez: a gyömbért, hagymát, fokhagymát hámozd meg és szeleteld vékonyra, a gombát (ha szárított hagyd ázni meleg vízben fél órát) is szeleteld csíkokra. Forralj vizet, áztasd be a tésztát. Forrósítsd fel a wokot, süsd meg benne kis olajjal a tojásokat rántottának (az a legjobb, ha palacsintaszerűen egyben marad és félbe tudod hajtani). A rántottát csíkozd fel vágódeszkán. Oldd fel a leveskockát másfél-két deci forró vízben, egy teáskanál ötfűszerrel.

A forró wokban kis olajon gyorsan párold meg a hagymát, majd dobd hozzá a gyömbért és a fokhagymát. Mehet hozzá a gomba is, pár perc után a leves, forrald pár percig, majd forgasd hozzá a leszűrt, hideg vízzel átöblített tésztával. A tészta felszívja a levest, minden ízével együtt. Kicsit oda is piríthatod. Díszítsd a tojáscsíkokkal.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3318089888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása