Ilyen izgalmakat! Gundel-Takács közvetítésében hallgattam végig a magyar-izlandi kézilabda mérkőzést, ami végére a fater majdnem szívszéhűdést kapott, a muterről folyt a víz, én meg szorítottam, szorítottam a botmixert... Te turmixgépet használj, kedves Olvasó, ha van!
PIKÁNS GÖRÖGDINNYE GAZPACHO
hozzávalók
1kg kimagozott piros húsú görögdinnye (kb. 1.5-2kg héjastól)
200g kemény paradicsom (kb. 5db kis-közepes)
200g uborka (nagyjából egy fél)
3 újhagyma vagy egy salátahagyma, esetleg lilahagyma
1 citrom leve
2ek méz/nyírfacukor
1tk só
friss bors
1 chilipaprika kimagozva
jég
díszítésnek újhagymaszár
A dinnyét kivájom a héjából, kimagozom, a héjas zöldségekkel együtt felkockázom, és egy turmixgépbe teszem a többi hozzávalóval. Alaposan összeturmixolom, és hűtőben tartom kínálásig. Ha azonnal tálalom, akkor jéggel együtt turmixolok, ha nem, akkor a jeget majd tálaláskor teszem bele. Az újhagyma szárát hosszában négyfelé vágom, azzal díszítem.
Éva