SPOOON 1-2-3

Expressz egészség

2012. július 05. - Bezzegh Éva

A cím második felét addig hiszem, amíg valaki ki nem ábrándít, hogy a grillcsirkésnél kapható csirke full tápos, és a rajta lévő fűszerkeverék is tele van minden szarral. Amíg nem cáfol senki, addig hiszem, hogy mikor idő hiányában ezt veszem, nem teszek nagyon a családom egészsége ellenére.

Azokon a napokon, amikor kicsivel a fektetési idő előtt esünk haza, és nincs kész kaja, előfordul, hogy bekanyarodom a csirkéshez. Ha van forró, ropogósra sült madár, már csak egy sikkes köret hiányzik mellőle, amihez az inspirációt a minap a Guru hálózat citrusos salátája adta - éveken át lelkesen rendeltem tőlük az egykori munkahelyemre.

CITRUSOS-RÉPÁS RUKOLA SALÁTA AVOKÁDÓVAL, TÖKMAGGAL ÉS NARANCSOS ÖNTETTEL... CSIRKE MELLÉ/ALÁ

hozzávalók

1 doboz rukola (rukola helyett/mellett más salátával vagy akár kínai kellel is érdemes kipróbálni)

narancs (ha télen csinálom, 1 mandarin is)

lime 

répa

lilahagyma

avokádó

2 marék tökmag

az öntethez

1/2dl olívaolaj

1/2dl tökmagolaj

1/2 citrom és 1/2 narancs leve

1ek juharszirup

1ek narancsvirágvíz

1kk magos dijoni mustár

A salátához a rukolát, a citrusféléket, a répát és az avokádót megmosom. A salátát tálba teszem. A citrusokat először félbe, majd a feleket hosszában négyfelé vágom, és kétmillis darabokra szeletelem. A répát lereszelem, az avokádót meghámozom, hosszában kétfelévágom, majd szintén hosszában vékonyan felszelem. Végül a lilahagymát is ketté vágom, vékonyan szeletelem. A citrusokat, a répát és a hagymát a salátával összeforgatom, az avokádót elrendezem rajta, megszórom a tökmaggal, és nyakonöntöm az elkevert salátaöntettel, gyengéden összerázom. Azonnal tálalom - jelen esetben a fent említett és ábrázolt grillcsirke hűtőhideg szeletelt mellével. Üdítő ízharmónia. Bátrabbak friss korinaderzöddel dúsíthatják a salátaleveleket.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8518089856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása