SPOOON 1-2-3

Görög-olasz rangadó

2012. június 29. - Bezzegh Éva

A döntőt ugyan a spanyolok játsszák az olaszokkal, ma a tányéron viszont a görögökkel csapnak össze. Volt itthon fetám, s mivel a salátáért nem rajongok, valami más formában akartam elkészíteni. A tészta mindig jó kiindulási alap, ha az ember új ételen gondolodik.

PASTA AL GRECO

kell hozzá

fejenként 12 dkg száraztészta (én risonit, rizsszemtésztát használtam)

feta

szárított paradicsom

egy nagy gerezd fokhagyma

friss oregánó

olívaolaj

A tésztát főzd ki bő, sós vízben. Közben melegíts olívaolajat - ha majdnem forró, húzd le a tűzről és dobd bele a felkarikázott fokhagymát és a felcsíkozott szárított paradicsomot (így nem sül a fokhagyma, hanem csak kiázik az íze, és nem tud megkeseredni). A kifőtt tésztát forgasd a már ízes olajba, keverd hozzá a felkockázott fetát, szórd meg aprított oregánóval. Borsozd, sózni viszont szerintem a feta miatt nem kell. Parmezán ehhez nem illik.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1118089854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása