A döntőt ugyan a spanyolok játsszák az olaszokkal, ma a tányéron viszont a görögökkel csapnak össze. Volt itthon fetám, s mivel a salátáért nem rajongok, valami más formában akartam elkészíteni. A tészta mindig jó kiindulási alap, ha az ember új ételen gondolodik.
PASTA AL GRECO
kell hozzá
fejenként 12 dkg száraztészta (én risonit, rizsszemtésztát használtam)
feta
szárított paradicsom
egy nagy gerezd fokhagyma
friss oregánó
olívaolaj
A tésztát főzd ki bő, sós vízben. Közben melegíts olívaolajat - ha majdnem forró, húzd le a tűzről és dobd bele a felkarikázott fokhagymát és a felcsíkozott szárított paradicsomot (így nem sül a fokhagyma, hanem csak kiázik az íze, és nem tud megkeseredni). A kifőtt tésztát forgasd a már ízes olajba, keverd hozzá a felkockázott fetát, szórd meg aprított oregánóval. Borsozd, sózni viszont szerintem a feta miatt nem kell. Parmezán ehhez nem illik.
Ádám