A napokban olvastam a Bűvös szakácson a tökéletes túrós csuszáról, kedvet is kaptam hozzá. Friss tésztát nem volt kedvem gyúrni, volt itthon klasszik kockatészta, valamint a pörc helyett füstölt tofut használtam. Ezek után kénytelen voltam új nevet adni az ételnek, így lett csúszda. Csúszott is rendesen.
TÚRÓS CSÚSZDA
kell hozzá
fejenként 12 dkg száraz vagy 18 dkg friss tészta
túró (házi/bio)
tejföl (házi/bio)
füstölt tofu
olívaolaj/ghí/zsír
A tésztát főzd ki bő, sós vízben. Ezalatt pirítsd meg egy evőkanál zsiradékon a tofut, majd keverd hozzá a tejföl felét, sózd meg. A tésztát keverd a szószhoz és pirítsd meg serpenyőben vagy forró sütőben. Morzsold rá a túrót, a tejföl másik felét, forgasd össze, kész.
Ádám