SPOOON 1-2-3

A rebarbaramaraton folytatódik

2012. május 10. - Bezzegh Éva

Rajongunk érte, minden formában. Egy klasszikus angol desszert, a crumble vagyis morzsasüti remekül működik ebből a zöldségből - eperrel megfejelve. Hasonló receptet Éva már mutatott Nektek két évvel ezelőtt; a körtés-rebarbarás változatunkat (gyömbéres joghurtfagyival) itt találjátok.

A morzsa készülhet csak magos változatban (ahogy a képen látszik), de nekem az omlóstésztás jobban ízlik - igaz, az jobban is hízlal, ha valaki figyel erre.

EPRES-REBARBARÁS MORZSASÜTI

kell hozzá

5-6 vastag szál rebarbara

30-50 dkg eper

a zabos ropogós változathoz

10-15 dkg zabpehely

2-3 dkg vaj

méz/cukor ízlés szerint

egy löttyintés juharszirup

az omlóstésztás változathoz

15 dkg vaj

20 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)

8 dkg cukor/méz/juharszirup

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. A rebabarbarát hámozd, az epret tisztítsd, majd mosd meg őket. Vágd falatnyi daraboka, majd borítsd tűzálló tálba. Ha nem elég édes az eper, egy kis édesítésre szükséged lesz, méz vagy cukor mehet rá néhány kanállal. A vajat olvaszd folyóssá, majd keverd bele a juharszirupot, és egy kis cukrot vagy mézet. Simítsd mindezt a gyümölcs tetejére, és mehet a sütőbe.

Az omlóstésztához tégy mindent a robotgépbe, és a forgókésekkel keverj belőle gyúrható tésztát (kb. 30 másodperc kell hozzá). Ezt morzsold a gyümölcs tetejére. A sütés mindkét változat esetében 15-20 perc.

Nem volt itthon vaníliafagylaltom, de azzal igazán fejedelmi.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6618089806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása