Napokon belül itt a rengeteg friss zölség és gyümölcs szezonja, egyelőre még az üvegházi eperrel és hasonlókkal kell beérnünk, de türelem!
Addig itt egy utolsó sütőtökös pásztortarhonya, mely legközelebb télen vehető elő. Mivel sem krumpli, sem hús nincs ebben a változatban, a kolbász adta fűszeres ízt nekünk kell pótolni.
PÁSZTORTARHONYA SÜTŐTÖKKEL
kell hozzá:
fejenként 10-12 dkg tarhonya
egy kisebb sütőtök
egy evőkanál zsiradék (én kacsazsírt használtam, de bármilyen olaj is jó)
egy fej vöröshagyma
egy teáskanál egész kömény
2-3 gerezd fokhagyma
egy kávéskanál pirospaprika
A felkockázott hagymát párold meg a zsiradékon, majd pirítsd meg rajta a tarhonyát. Húzd félre a tűzről az edényt és szórd bele a pirospaprikát; a forró zsiradékban életre kelnek az ízei, de nem ég meg. Öntsd fel a tarhonya duplájának megfelelő mennyiségű vízzel, dobd hozzá a meghámozott, felkockázott sütőtököt, zúzott fokhagymát, köményt, sózd, borsozd. Forrald fel, majd apró lángon, lefedve hagyd duzzadni kb. negyed órát.
Egy nagy kanál tejföllel vagy joghurttal, esetleg petrezselyemmel megszórva tálald.
Ádám