SPOOON 1-2-3

Akad még sütőtök

2012. május 08. - Bezzegh Éva

Napokon belül itt a rengeteg friss zölség és gyümölcs szezonja, egyelőre még az üvegházi eperrel és hasonlókkal kell beérnünk, de türelem!

Addig itt egy utolsó sütőtökös pásztortarhonya, mely legközelebb télen vehető elő. Mivel sem krumpli, sem hús nincs ebben a változatban, a kolbász adta fűszeres ízt nekünk kell pótolni.

PÁSZTORTARHONYA SÜTŐTÖKKEL

kell hozzá:

fejenként 10-12 dkg tarhonya

egy kisebb sütőtök

egy evőkanál zsiradék (én kacsazsírt használtam, de bármilyen olaj is jó)

egy fej vöröshagyma

egy teáskanál egész kömény

2-3 gerezd fokhagyma

egy kávéskanál pirospaprika

A felkockázott hagymát párold meg a zsiradékon, majd pirítsd meg rajta a tarhonyát. Húzd félre a tűzről az edényt és szórd bele a pirospaprikát; a forró zsiradékban életre kelnek az ízei, de nem ég meg. Öntsd fel a tarhonya duplájának megfelelő mennyiségű vízzel, dobd hozzá a meghámozott, felkockázott sütőtököt, zúzott fokhagymát, köményt, sózd, borsozd. Forrald fel, majd apró lángon, lefedve hagyd duzzadni kb. negyed órát.

Egy nagy kanál tejföllel vagy joghurttal, esetleg petrezselyemmel megszórva tálald.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6918089794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása