SPOOON 1-2-3

Cidri

2012. január 31. - Bezzegh Éva

Nem tudom, a cidri szónak van-e bármi köze a cider angol szóhoz, mindenesetre az almabor itt most nem kap szerepet (bár akár kaphatna is - beleférne). Sokkal inkább az ad okot a témázgatásra, hogy várhatóan a héten, a Szibériából érkező hideg levegőnek köszönhetően komoly lesz a cidri: nappal -10, éjjel akár -20 fok is lehet a hőmérséklet. Brrrrrr. De legalább havat is ígérnek vele. Legalább ennyi! Már most is beütöttek a jelentős mínuszok, ilyenkor pedig bizony kandalló, takaró, forró krémleves tálból, bögréből, bárhogyan.

Tudom, hogy sok lesz a jóból, de az igazán jóból sosem lehet elég sok, úgyhogy akkor megint tök:

ÉDESKÖMÉNYES-KÖRTÉS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES TÖK- ÉS KÖRTECHIPSSZEL

Zöldgégchipset már csináltam korábban paszternákból, onnan ismerős lehet a leírás vonatkozó része.

hozzávalók

1.5l csirkealaplé (bio leveskockából)

1kg sütőtök

1 közepes édeskömény

3 körte

2dl kókusztej

1ek

1ek nyírfacukor

szerecsendió

frissen őrölt bors

1/2dl olívaolaj

A sütőt 160 fokra bekapcsolom. Az alaplevet felteszem egy edényben. A tök nyelének egy részét illetve az egyik körtét egy gyalun héjastól vékonyra leszeletelem, összeforgatom az olívaolajjal, hogy az mindenütt bevonja, majd elrendezem egy sütőpapírral bélelt tepsin, és betolom a sütőbe vagy 20 percre, amíg a chipsek roppanósra nem sülnek (amikor elkészültek, nyitott sütő melett hagyom őket kicsit kiszáradni). A maradék zöldséget és gyümölcsöt meghámozom, feldarabolom, és hozzáadom az alapléhez. Pár percig fedőalatt alacsony lángon hagyom gyöngyözni a levest, amíg a belevalók megpuhulnak. Ezután egy botmixerrel krémesre dolgozom, hozzákeverem a kókusztejet, ízesítem, és tálalom a chips-ekkel.

Éva 

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2018089730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása