SPOOON 1-2-3

Cvekedli, csak jól

2011. október 07. - Bezzegh Éva

Tegye fel a kezét, aki nem utálta a káposztás tésztát a menzán. Szitokszóvá süllyedt a neve, az ehetetlen, rossz étel szinonímájává vált. Ha fel kellett sorolni az öt legellenszenvesebb fogást, ez biztosan köztük volt.

Mert persze ezt is rosszul készítették. Nehéz áttörni a kellemetlen emlékek gátját és megízleltetni a családdal ezt a verziót, de ha sikerül, a reakció mindig ugyanaz: ez ILYEN jó kaja? Ilyen jó, hát. Csak jól kell csinálni.

A káposzta ízeit kiemeli az édesítés, de ez ne cukorral történjen, hanem mézzel, vagy, mint én szoktam, juharsziruppal. Só, bors, és a saját trükköm: egy gerezd fokhagyma. Állat.

Próbáljátok ki egyszer - nincs vesztenivalótok, mert filléres vacsora, ha meg nem ízlik (amit kétlek), akkor esztek hideget.

KÁPOSZTÁS CVEKEDLI

Ami kell hozzá:

kockatészta (ehhez tojásos kell, nem jó a durum), fejenként kb 12 dkg

egy kis fej káposzta (a fele is elég lenne, de úgy nem kapsz a boltban)

olívaolaj

egy nagy gerezd fokhagyma

juharszirup/méz

A káposztát csíkozd fel vékonyra, pirítsd körbe olajon, majd párold félpuhára. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, végül locsold meg a juharsziruppal.

Mialatt párolódik a káposzta, főzd készre a tésztát. A tojásos tészta nem jó al dente, ezt puhán finom. Ha kész, forgasd össze a káposztával, egy perc múlva ehettek is.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7418089648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva_spooon 2011.10.08. 22:21:13

Imádom. Édesen és sok frissen őrölt borssal. Jóanyám kiborult, mikor azt javasoltam neki, hogy az egészség jegyében szokjon már rá, hogy mézzel csinálja (juharszirup! sosem jutott az eszembe, pedig tuti, ezzel a legütősebb!!!), mondván, hogy az nem olyan színű, és neki kell, hogy a kristálycukor roppanjon a foga alatt. Nnnnna, akkor kérem, erre jó a nyírfacukor: fehér is, roppan is, édes is mellékíz nélkül, és egészséges is. Nincs több kifogás!
süti beállítások módosítása