SPOOON 1-2-3

Képtelenség

2011. augusztus 12. - Bezzegh Éva

Itt a vége. Saját fényképezőgépem nem lévén Dorci kölcsöngépével vészeltem át az elmúlt néhány hónapot blogírás és privát képkészítés témájában. Most, hogy az a gép is eladásra került, végképp "képtelen" maradtam. Mintha a fél karom hiányozna. ...És ha még tudnék is jól fotózni, nem csak úgy vaktában találnék el egy-egy szerencsésebb beállítást, akkor milyen kínban lennék! A régi gépem javíttatása többe kerül, mint amennyit az ér, új gépre meg jelenleg nem tudunk elkülöníteni, úgyhogy marad a száraz betűfolyam és a képzelet ereje... Ha így is jó Neked, kedves Olvasó, ám legyen!

Ma reggel a lányom tejbegrízt kért. Nem volt kedvem a megszokott zabtej-t.k. gríz-alma-fahéj-méz kombóval operálni. Ma épp unalmasnak találtam, így egy spontán gondolat által vezérelve előkaptam a kókusztejet, a kölest, aztán egy banánt, egy körtét, kevés kókuszreszeléket, és megalkottam ezt.

KÓKUSZOS-BANÁNOS-KÖRTÉS KÖLES FAHÉJJAL ÉS MÉZZEL

hozzávalók

1 doboz (400ml) kókusztej (én továbbra is a DM-ben kapható bio kókusztejet használom)

2-3ek köles

1ek kókuszreszelék

1 banán

1 körte

1-2ek méz

fahéj

A kókusztejet egy edényben felforralom, hozzáadom a kölest, és folyamatos kevergetés mellett megfőzöm. Amikor már majdnem puha, beleteszem a kókuszreszeléket is, és azzal főzöm sűrűre, készre. Amikor már a kölesszemek puhák, leveszem a tűzről, és félreteszem hűlni. (Kb. 60 fokig kell hűtenem, hogy amikor hozzákeverem a gyümölcsöket és a mézet, azok vitamintartalma a hőtől ne illanjon el.)

Amíg a köles hűl, a banánt meghámozom, villával pépesre töröm, elkeverem a mézzel, belereszelem a körtét héjastól, és az egész gyümölcsmasszát hozzáadom a még meleg, de már nem forró kókuszos köleshez. Alaposan összeforgatom, tálakba merem, és meghintem fahéjjal.

Ha továbbgondolom a témát, a maradékot egy kivajazott formába öntöm, és betolom a sütőbe 180 fokon vagy 30-40 percre. A vitaminok nagy része oda lesz ugyan, de isteni desszert lesz belőle, amit felkockázva lehet kínálni akár melegen házi fagyival, akár hidegen.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4918089622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása